Eko-Okul olma yolunda ilerliyoruz

Kapaklı Sanayiciler İlkokulu tarafından dünyanın her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında dün 11.00–15.00 saatleri arasında büyük bir ‘Çevre Günü Å

GÜNDEM 6.06.2013 17:04:00 0
 Eko-Okul olma yolunda ilerliyoruz
İNSANLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ ARTIYOR
Okul Salonu’nda gerçekleştirilen şiir dinletisin ardından okul bahçesine çıkan öğrenciler, burada ağaç dikme etkinliğine katıldı. Kapaklı Sanayiciler İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Çevre Günü Şenliği saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Müdürü Ahmet Öner, teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların yükümlülüklerinin de aynı oranda arttığına dikkat çekti. 
 
İNSANLAR ÇEVREYE KARŞI DUYARLI OLMALI
İnsanların çevreye karşı duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Ahmet Öner, “Biz okul olarak çocuklarımıza bu duyarlılığı kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat tek başına okulların çabası bunun için yeterli olmaz. Ailelerin de çocuklarına çevre duyarlılığını aşılaması gerekiyor” dedi. Yılsonu olması nedeni ile öğrencilerin bir yıl boyunca hazırladığı çalışmaları da şenlikte sergilediklerini belirten Öner, gerek şenlikte stant açan firmalara, gerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere, gerek okullarından destekleri esirgemeyen Kapaklı Belediyesi ve Karaağaç Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
YEŞİL BAYRAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü okul olarak şenliğe dönüştürmek istediklerini belirten okul öğretmenlerinden Işıl Özduran, “Yeşil Bayrak ödülünü almak için çaba gösteriyoruz. Ayrıca yaptığımız çalışmalarla da Eko-Okul olma yolunda ilerliyoruz. Amacımız çocuklarımızın daha temiz bir dünyada yaşamalarını ve çevre konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır” dedi. Özduran, konuşmasının sonunda başta eko-tim öğrencileri olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından Kapaklı Sanayiciler İlkokulu Müdürü Ahmet Öner tarafından Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür plaketi takdim edildi. Teşekkür plaketini Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı adına alan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, okullara yapılan desteklerin devam edeceğini belirtti. Çevre Günü şenliğinin düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan okul velilerinden Şafak Utaş ve Şakir Sezgin’e de birer teşekkür plaketi verildi. Program Şiir ve Resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin ve ödüllerinin verilmesi ile devam etti.
ÜRÜNLERLE ETKİNLİĞE DESTEK OLDULAR
Kapaklı Sanayiciler İlkokulu tarafından yapılan Çevre Günü Şenliği’nde Kapaklı Belediyesi tarafından 200 adet fidan, atık pil kutusu, şapka, kalem ve geri dönüşüm ile ilgili broşürler dağıtılırken, Hema Endüstri de 50 ağaç, çiçek, şapka, kalem ve bloknotlarla etkinliğe destek verdi. Etkinlikte ayrıca Kapaklı Belediyesi ve TÜKÇEV işbirliği ile hazırlanan geri dönüşümle ilgili eğitim kitabı da küçük öğrencilere hediye edildi. Program, öğrencilerin çeşitli dans, folklor ve müzik gösterileri ile son buldu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ