Karaağaç Belediyesi’ne gezi teşekkürü

Karaağaç Belediyesi Haziran Ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk oturumu dün saat 10.00’da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 5.06.2013 01:41:00 0
Karaağaç Belediyesi’ne gezi teşekkürü
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Mazeret bildiren Çetin Özhan dışındaki tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda saygı duruşunun ardından ilk olarak Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığının emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi maksadıyla 1 adet Ford Connect Marka araç talebi görüşüldü. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı’nın talebinin bütçe imkanları ölçüsünde belediye bütçesinden alınmasına, sonrasında ise Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürlüğü adına devredilmesine veya araç alınmak üzere Jandarma Asayiş Vakfı Genel Müdürlüğüne araç bedelinin aktarılması oy birliği ile karara bağlandı.
 
AĞUSTOS AYINDA GÖRÜŞÜLECEK
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde Çorlu Taşımacılık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin talebi görüşüldü. Kapaklı’da İlçe Komisyonu kurulmadığından dolayı ilgili gündem maddesinin Ağustos ayı toplantısında görüşülmesine karar verildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Ayhan Şenok ve Ümit Harmancı’nın belde sınırları içinde yediemin otoparkı, oto yıkama ve halı yıkama işletmek için yer talepleri görüşüldü. Talep, meclis tarafından oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Karaağaç S.S 35 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifinin dilekçesi de, İlçe Komisyonu kurulmadığından dolayı Ağustos ayı toplantısına ertelendi.
 
BAŞKANA VE ENCÜMENE YETKİ VERİLDİ
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından belde köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonu görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Toplantı, Atıksu arıtma tesisi ile belediye ve DSİ arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve geri ödeme hususlarının görüşülmesi ile devam etti. Bu madde de Belediye Başkanı Özkan Yücel’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 634 ada 1 parselde bulunan belediye hisselerin talep sahiplerine satışının ise oy birliği ile Tekirdağ Belediyesine gönderilmesi, oradan gelecek kararla birlikte encümene yetki verilmesi kabul edildi.
 
KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Meclis toplantısının son gündem maddesinde ise yardım talepleri görüşüldü. Çerkezköy’e bağlı Yanıkağıl köyüne Karaağaç Beldesinden su temini ile ilgili protokolün uygun görülmesi halinde meclis kararı alınması ile ilgili dilekçe oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Gençlik ve Spor Kulübünün yazışmaları ve evrak takiplerinin yapılabilmesi için bilgisayar sistemi ve fax makinesi ihtiyacı, Yıldızlar Spor Kulübü Antrenörü Tevrat Bingöl tarafından verilen yaz spor okulları faaliyetleri için gerekli yardımın yapılması oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Yanıkağıl İlk ve Ortaokulu ile Yanıkağıl Sağlık evinin malzeme ihtiyaçları talepleri de meclis tarafından oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi.
 
TEŞEKKÜR PLAKETİ
'Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında Karaağaç Belediyesi’nin katkılarıyla Safranbolu’ya giden Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği üyeleri Karaağaç Belediyesi’ne teşekkür etti. Meclis toplantısına katılan Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca “10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Safranbolu gezisine destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Gerçekleştirdiğimiz gezimiz çok güzeldi. Engelli vatandaşlarımız Amasra, Safranbolu, Bartın’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sizlere bol bol dua ettiler. Çektirdiğimiz bir resmi koyarak plaket takdim etmek istedik” dedi. Kapaklı Sakatlar ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’e teşekkür plaketi takdim etti.
 
Haber / Gökhan TEKER