Protestolar Trakya geneline yayıldı

Çerkezköy’de sosyal medya üzerinden örgütlenen partili partisiz, genci yaşlısı binlerce kişi Taksim’deki olayları protesto etti. Yaklaşık 2 bin kişi Takdim’deki olayları protesto etmek için önce

GÜNDEM 3.06.2013 01:23:00 0
Protestolar Trakya geneline yayıldı
EYLEM YAPTILAR
Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayan grup, Atatürk Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.
 
HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ
Büyük bir bölümünü gençlerin oluşturduğu grup, basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı’nda “Kahrolsun ABD işbirlikçi AKP”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Tayyip istifa”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Direne direne kazanacağız”, Her yer Taksim her yer direniş” sloganları attıktan sonra bir süre oturma eylemi yaptı.
 
AK PARTİ BİNASINI TAŞLADILAR
Açılan dev Türk bayrakları eşliğinde onuncu yıl marşını da seslendiren grup, meydandaki eylemin ardından yeniden Atatürk Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Atatürk Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Caddesi’ndeki AK Parti Çerkezköy İlçe Binası önüne gelerek burada da sloganlar atıp hükümeti istifaya çağırdı. Kalabalık, tepkisini sloganlar atarak dile getirirken, bazı kişiler de AK Parti ilçe binasını taşladı. Uğur Cumcu Caddesi’ndeki yürüyüşün ardından Altıyol Kavşağı’ndan yeniden Cumhuriyet Meydanı’na dönen kalabalık burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 
PROTESTOLAR TRAKYA GENELİNE YAYILDI
Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek için Cumartesi günü Tekirdağ'da yaklaşık 7 bin kişi, Tuğlalı Park’ta bir araya geldi. 'Hükümet istifa' sloganları atan kalabalık, Tuğlalı Parktan AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı'nın bulunduğu Köprü Başı mevkiine yürüdü. Polis ise, parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Parti binası önüne 'Hükümet istifa' yazan siyah çelenk bırakan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardandan olaysız şekilde dağıldı.
 
AK PARTİ BİNASINA YÜRÜDÜLER
Çorlu’da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Atatürk Meydanında toplandıktan sonra Omurtak Caddesi üzerinde bulunan AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığına yürüdü. Polis ekipleri ise, eylemcilerin parti binasına girmemesi için kapıyı kilitledi ve içeride güvenlik önlemi aldı. Hükümeti istifaya davet eden grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
MALKARA’DA DA PROTESTO EDİLDİ
Malkara’da da toplanan 500 kişi, belediye parkında toplanıp hükümet aleyhine çeşitli sloganlar attı. Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
3 BİN KİŞİ TOPLANDI
Edirne'nin Keşan İlçesi'nde çeşitli sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada 'Hükümet istifa' sloganları atan kalabalık, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
 
KAPIYI KIRARAK PARTİ BİNASINA GİRDİLER
Edirne'de AK Parti Edirne İl Teşkilatı binasına kapısını kırarak içeri giren ve ardından Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım tarafından parti binasından çıkartıldıktan sonra Edirne Adliyesi'ne götürülen 3 kişi, soruşturmayı yürüten polis merkezine teslim edildi. Adliye önünde toplanan kalabalık ise olaysız şekilde dağıldı.
 
OLAYSIZ DAĞILDILAR
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Taksim'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. İstanbul Caddesi'nde yürüyüşçülerin önüne çıkan polisler yürüyüşün 2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle grubu geri döndürmek istedi. Polisin müdahalesine rağmen yürüyüşe devam eden grup, ikinci defa müdahalenin ardından geri dönmek zorunda kaldı. Ara sokaklardan Kongre Meydanı'na dönen yürüyüşçüler, meydanda 'Hükümet istifa', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganları ile müdahaleyi ve Taksim'de yaşanan olayları protesto ettiler.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ