Okullar, diploma verirken gönüllü bağış alamayacak

Velilerden gönüllü bağış adı altında para alınmasının çeşitli sorunlara yol açtığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Okullar açıldığında, kayıt kabul dönemler

GÜNDEM 1.06.2013 01:59:00 0
Okullar, diploma verirken gönüllü bağış alamayacak
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda veli ve öğrencilerden kayıt döneminde gönüllü bağış olsa da para alınmayacağını açıkladı.
 
AİDAT TALEP EDİLMEYECEK
Kayıt ve diploma dönemi dışında ise veli ve öğrencilerin para vermeye zorlanamayacağını, ancak gönüllü olarak katkı verenlerden bu katkının alınabileceğini ifade eden Avcı, okullarda veli ve öğrencilerden çeşitli adlar altında para alınmasına ilişkin sorunların kendilerine zaman zaman iletildiğini, bugüne kadarki uygulamalarından geri dönüş ve bir sapma olmadığını dile getirdi. Bakanlığın net görüşünü bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istediğini anlatan Bakan Avcı, Okul Aile Birliği Yönetmeliği, ilgili genelge ve valiliklere gönderilen yazıların halen yürürlükte olduğunu belirtti. Yönetmeliklerin bu konuda açık ve bunların halen geçerli olduğunu söyleyen Avcı, yönetmelik hükümleri dışında aidat, bağış gibi para talep edilemeyeceğini belirterek ““Kayıt kabul dönemlerinde ve diploma verilirken kesinlikle ‘gönüllülük’ adı altında bile velilerden bağış, aidat talep edilmeyecek.” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ