Çalışmaları yerinde incelediler

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal ile birlikte önceki gün saat 10.30’da orman yangınlarına karşı alınan tedbirleri ve çalışmaları bizzat

GÜNDEM 30.05.2013 00:20:00 0
Çalışmaları yerinde incelediler
ORMAN YOLLARINI İNCELEDİLER
Program kapsamında ilk ziyaret Marcan Köyü sınırları içerinde bulunan Yangına İlk Müdahale Ekibi oldu. Burada personellerle sohbet eden Bekir Dınkırcı araç ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Çeltik Köyü ile Pırnar Köyü arasında bulunan 9km orman yolu ile Pırnar Köyü ile Gökçetepe Köyü arasında bulunan 2 kilometre orman yollarının, orman yangınlarına karşı kısa sürede müdahalede bulunabilme ve yangın riskini azaltmaya yönelik bakım ve rehabilitasyon çalışmalarını görerek incelemelerde bulundular.
 
24 SAAT HAZIRIZ
Keşan Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal, orman yangınlarına karşı sorumluluk sahalarında 7 gün 24 saat çalışan 70 kişilik 7 yerdeki ilk müdahale ekibi ve 20 kişilik 7 yerde yangın gözetleme kuleleri ile herhangi bir orman yangınına müdahale için 24 saat hazır bulunduklarını söyledi.
Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı da yapılan çalışmaları yerinde gördüklerini bölgenin yangına hassas olması ayrıca Çeltik – Pırnar Köyleri arasındaki orman yolunun iyileştirilmesi bölgenin sosyo – ekonomik yapısına önemli ölçüde katkı sağlayacağını, söz konusu yol ile Edirne Valisi Hasan Duruer’in yakinen ilgilendiğini belirterek, Orman İşletmesi Müdürü Sabahattin Canbakkal ve ekibine teşekkür etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ