“Yıkıcı değil, yapıcı olacağız”

Merkezi Çorlu’da bulunan Çorlu Medya Mensupları Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda Mehmet Yirun tekrar başkanlığa seçildi. Başkan Yirun, “2007 yılında kurulan derneğimizin bugüne ka

GÜNDEM 27.05.2013 23:53:00 0
“Yıkıcı değil, yapıcı olacağız”
Çorlu Medya Mensupları Derneği’nin 3.’üncü Olağan Genel Kurulu Çorlu Belediyesi Encümen Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı ve dernek üyeleri katıldı.
 
GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ
Yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Yirun, gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu ifade ederek “Bugün mesleğimizin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bunun içindir ki artık birlik ve beraberlik bizler için çok önemli. Dernek olarak, bizler her zaman üyelerimizin, meslektaşlarımızın yanındayız. Bundan sonra da olacağız ve olmak zorundayız. Burada mesleğe sahip çıkılmasını istiyorsak sadece derneklere değil, Valilere, Kaymakamlara, Belediye başkanlarına oda ve dernek başkanlarına ayrıca iş adamlarına büyük görevler düşmektedir. Biz dernek olarak, mesleğimizi yaralayan kişileri aramızda görmek istemiyoruz” dedi.
 
GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ
Güzel projeler hazırladıklarını söyleyen Yirun, “Amacımız her zaman üretken olmak üyelerimiz için güzel hizmetler yapmaktır. Göreve gelen yönetim kurulu arkadaşlarımın hepsi bu meslekte gerçekten güzel işlere imza atan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızla birlikte güzel işler yapacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan önce nasıl meslektaşlarımız için gece gündüz demeden çalıştıysak bundan sonra da bu çalışmalarımız hızla devam edecektir” dedi.
 
GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEKTİR
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, da mesleğin zorluğuna dikkat çekerek “Aslında şunu iyi ayırmak lazım. Gazetecilik mesleği ile rol alan ve bu amaçla bunu bulunduranların oluğunu biliyorum. Gazetecilik kimliği ile bazı yasadışı örgütlerle iş birliği içinde olanları da biliyoruz. Bu çizgiyi iyi korumak gerekiyor. Bugün Nedim Şener’i nasıl savunuyorsak, gazeteci olarak tutuklanmasına nasıl karşı çıkıyorsak, çeşitli bölücü örgüt mensuplarının içinde fiilen yer alıp onlar için faaliyet gösterenlerin de gazetecilik kimliklerini kabul etmiyoruz” diye konuştu.
 
TRAKYA’DA GAZETECİLİK YAPMAK HEM KOLAY HEM DE ZOR
Karakaş ,“Trakya’da gazetecilik yapmak hem zor, hem de çok kolay. Neden zor çünkü bölgedeki yerel gazetelerin yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini hepimiz iyi biliyoruz. Bugün, nüfus yapısı açısından çok küçük ilçelerde ve illerdeyiz. Küçük yerlerde gazetecilik neden zor, bugün haber yaptığın o ilçedeki kaymakam ile bir sokak sonra yüz yüze kalıyorsunuz. Sırf mesleğini yaptığınız için kişisel duygularını kontrol edemediği için mesleğinin kendisine sağladığı olanakları sizin aleyhinize kullanabiliyor. Bunu yaşadığımız iller var ilçeler var. Bizler mesleğimize sahip çıkacağız. Bunu da hep birlikte yapmak zorundayız” dedi.
 
HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Yapılan seçimlere katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, derneğin çalışmalarının bölgede bulunan ve bu mesleği yapan tüm gazetecilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek “Gazeteci dostlarımızla bir arada olmaktan son dere mutluyum. Bu seçimlerin öncelikle Çorlu Medya Mensupları Derneğine, basın camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ
Yeni yönetim oy birliği ile seçilirken, Mehmet Yirun başkanlığındaki yeni yönetimde “Gülgün Keçeci, Sevil Özgür, Ercan Kılıçlı ve Şaban Kardeş” yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerine Erdal Özcan, Esra Ay ve Onur Şeker seçilirken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine de Mehmet Yirun, Gülgün Keçeci, Ercan Kılıçlı ve Rahim Taşkın seçildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ