Eroğlu’ndan Kırklareli’ne 48 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6 Tesis Açılışını Yapmak ve 9 Tesis Temelini atmak için hafta sonu geldiği Kırklareli’nde yaklaşık 315 milyon TL’ye mal olacak 48 yatırım müjd

GÜNDEM 27.05.2013 23:47:00 0
Eroğlu’ndan Kırklareli’ne 48 müjde
KIRKLARELİ’NE GELDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Toplu Açılış ve Temel Atma Törenlerini gerçekleştirmek üzere ilk önce DSİ 112. Şube Müdürlüğü’ne geçti. Kırklareli halkının yoğun katılım ve ilgisiyle, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, DSİ 112. Şube Müdürlüğü’nde Kırklareli halkına 315 milyon TL’ye mal olacak 48 yatırım müjdesini verdi. Bakan Eroğlu, Vali Yaman, Milletvekili Gürşan ve beraberindekiler daha sonra Kırklareli’nde 15 tesisin temel atma ve hizmete açmalarını gerçekleştirdiler.
 
6 TESİS HİZMETE AÇILDI. 9 TESİSİN TEMELLERİ ATILDI
Yapılan Toplu Açılış ve Temel Atma Törenlerinde, yapımı tamamlanan Pınarhisar Ataköy Ev ve Arazileri Kaynarca Deresi Islahı, Kayalıköy Barajı Yukarı Havza Islahı, Babaeski Mutluköy Arazileri Kocagöl Dere Islahı, Üsküp Göleti Yukarı Havza Islahı, Pınarhisar Ataköy ve Lüleburgaz Ceylanköy Tarım Arazileri Kaynarca Deresi Islahı ile Kofçaz Terzidere Sarptaç Ana Dere Yukarı Havza Islahı tesisleri Kırklareli halkının hizmetine açıldı. Kırklareli Atıksu Arıtma Tesisi, Vize Atıksu Arıtma Tesisi, Çayırdere Barajı Sulaması, Lüleburgaz Büyükkarıştıran Deresi Islahı, Vize Akıncılar Köyü, Vize Topçuköy, Vize Müsellim Köyü, Vize Çövenli Köyü ve Lüleburgaz Çiftlikköy taşkın koruma tesislerinin ise temelleri atıldı.
 
48 MÜJDE
Açılışı yapılarak temeli atılan 15 tesis ile 11 yerleşim yeri, bin 50 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacak. Ayrıca bu tesisler ile 25 bin 830 dekar tarım alanı suya kavuşacak. Diğer yandan “Ergene Havzası Koruma Eylem Planı” temeli atılacak 2 atıksu arıtma tesisi ile de Ergene nehrine kirli su deşarjı engellenecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde Kırklareli halkına 48 müjde verdi. Gölet, sulama, içmesuyu, dere ıslahları, atıksu arıtma tesisi, ağaçlandırma, fidan üretimi, bal ormanı, orman köylülerine kredi, ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonlarından oluşan 48 müjdenin yatırım bedeli ise yaklaşık 315 milyon TL olarak hesaplanıyor.
 
VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Trakya Geliştirme Projesi” ni de uygulamaya koyacaklarını belirtti. “TRAGEP” ile Trakya Bölgesinde ki Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne İllerinde çok sayıda yeni projelerin uygulamaya konulacağını belirtti. Yaklaşık 315 milyon TL’ye mal olacak 48 yatırım müjdesini vermek, 6 Tesis Açılışını Yapmak ve 9 Tesis Temelini atmak için 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü Kırklareli’ne gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Toplu Açılış ve Temel Atma Törenlerinin ardından Kırklareli Valiliği’ni ziyaret etti. Polis Mangasını selamladıktan sonra Valilik Binası’na geçerek Ziyaretçi Defteri’ni imzalayan Bakan Eroğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti.
 
Haber / Gökhan TEKER