Kılavuzlara jandarma operasyonu

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollardan Türkiye'ye girerek Avrupa ülkelerine geçmek isteyen kaçaklara kılavuzluk yaptıkları belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenledi.

GÜNDEM 27.05.2013 23:23:00 0
Kılavuzlara jandarma operasyonu
Kaçakları Yunanistan sınırına getirdiği belirlenen kişiler jandarma ekiplerince takibe alındı. Şebeke üyelerinin, turizm şirketine ait veya çalıntı araçlarla kaçakları Yunanistan sınırındaki bölgeye naklettiği ve botlarla Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a götürdükleri tespit edildi. Yaklaşık 3 ay takip edilen şüpheliler için önceki gün jandarma ekipleri düğmeye bastı.
 
22 ADRESE OPERASYON
Edirne'nin Meriç, İpsala, Keşan ve Uzunköprü İlçeleri'nin yanı sıra İstanbul'un Esenyurt, Zeytinburnu, Büyükçekmece, Fatih, Avcılar ve Aksaray ilçelerinde 68 kişinin katıldığı operasyonda 22 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlenerek kaçaklara organizatörlük ve kılavuzluk yaptığı tespit edilen 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda Meriç Nehri'nden kaçakları geçirmekte kullanılan 4 şişme bot, 6 bot motoru, kuru sıkı tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.
 
JANDARMANIN OPERASYONU KAMERADA
Operasyon kapsamında İstanbul'dan aldığı kaçakları Yunanistan sınırına götürmek isteyen bir minibüs jandarma ekipleri tarafından yola çivili kapan kurularak durduruldu. Adı açıklanmayan minibüs sürücüsü içerisinde 6 kaçağın bulunduğu aracı jandarma ekiplerini görünce terk ederek yaya olarak kaçmak istedi. Jandarma ekipleri tarafından yakalanan minibüs sürücüsü de gözaltına alındı. Kaçaklar ise sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
 
10 KİŞİ TUTUKLANDI
Edirne ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 21 şüpheli, Edirne'nin Meriç İlçesi Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleriyle Uzunköprü Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 21 kişiden 9'u serbest bırakılırken, 12 kişi ise tutuklama istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme, 2 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, 10 kişi de tutuklandı.
 
2.5 YILDA 37 BİN KAÇAK YAKALANDI
Edirne İl Jandarma Komutanlığı verilerine göre, Jandarma ekiplerinin sorumluluğunda bulunan alanlarda 2.5 yılda 37 bin kaçak yakalandı. Buna göre, 2011 yılında 19 bin 500, 2012 yılında 15 bin, 2013 yılının ilk 5 ayında ise 2 bin 500 kaçak yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine kaçmak isterken yakalandı.
 
Haber / Cihangir ARIK