23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat Ve Kakava Festivali devam ediyor

23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında önceki gün gerçekleşen; Tuning 39 Modifiye Araçlar Ses Yarışması Kofçaz Yolu üzeri Oto Galericiler Sitesinde gerçekleşti. Belediye Baş

GÜNDEM 27.05.2013 22:58:00 0
23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat Ve Kakava Festivali devam ediyor
 ŞİİR DİNLETİSİ DÜZENLENDİ
Gün boyu düzenlenen Festival etkinlikleri kapsamında saat 14.00’da Karakaş Mahallesi İstasyon Caddesi Sabahattin Ali Parkı´nda “Şiir Dinletisi” gerçekleştirildi. Düzenlenen “Şiir Dinletisi”ne çok sayıda vatandaş katıldı. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneğinin hazırladığı “Şiir Dinletisi”nin sonunda ise şiir okuyan şairlere Kırklareli Belediye Başkanlığınca hazırlanmış olan katılım belgeleri ve plaketleri verildi. Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım, düzenlenen etkinlikte emeği olan ve katılan bütün vatandaşlara teşekkür etti. İstasyon Mahallesi Gar Binasında gerçekleştirilen Hasan Fıçıcı Resim Sergisi açılışına çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Hasan Fıçıcı “Kırklarelili olarak ve bu etkinlikte yer almaktan gurur duyuyorum. Çizdiğim her resimde farklı bir duyguyu ön plana çıkardım. Belediye Başkanlığı her zaman sanata ve sanatçıya fazlası ile önem veriyor. İkinci sergim olmasına rağmen vatandaşlar fazlasıyla ilgi gösteriyor” dedi. Hasan Fıçıcı Resim Sergisi festival boyunca ziyaret edilebilecektir” dedi.
 
FİNAL GECESİ
23. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında düzenlenen “Kakavanın Sesleri” yarışması final gecesi büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışmacılar; jüri üyeleri ve Kırklarelili vatandaşların karşısında seçtikleri birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler. Yarışmada oylama sona ererken, Belediye Başkan Vekili Resul Yıldırım ve Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş tarafından yarışmacılara Belediye Başkanlığı katılım belgeleri verildi. Oylama sonunda ise üçüncü Beste Öztürk, ikinci Funda Öz, birinci ise Gözde Hançer oldu.
 
Haber / Cihangir ARIK