Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kapaklı’ya geliyor

Kapaklı Belediyesi Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni Kapaklı'ya getiriyor. Kapaklı Beyazsaray Düğün Salonu'nda 27 Mayıs Pazartesi açılacak olan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, 31 Mayıs Cuma Günü Saat 12.00'a k

GÜNDEM 26.05.2013 19:40:00 0
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kapaklı’ya geliyor
AMAÇ TARİH ŞUURUNA SAHİP ÇIKMAK
Kapaklı Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında organize ettiği Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'nin Çanakkale savaşlarında kazanılan destansı zaferlerin Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımıza daha iyi anlatılabileceğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı ve Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Aziz Özkan “Çanakkale Savaş Malzemesi ve görsellerin taşınmasının esas amacı günümüzde çok yıpranan ve gücünü yitiren tarih şuuruna sahip çıkmaktır” dedi.
 
YERİNİ AYDINLIK GÜNLERE BIRAKACAK
1915'te çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için kenetlenmelerinin, günümüzde yaşanan yapay ayrışmaların anlamsızlığını ortaya koyacağını belirten Özkan “Vatan savunması için 1915'te omuz omuza savaşan, bugün Çanakkale'de koyun koyuna yatan kahramanların torunları arasında yaratılmak istenen kaos ortamı, 'Çanakkale ruhunun' anlatılmasıyla yerini aydınlık günlere bırakacaktır” dedi.
 
TÜM DÜNYAYA HAYKIRDI
Çanakkale Savaşı'nın tarih sahnesinden silinmek istenen milletin tek bir yumruk gibi istilacılara gereken karşılığı vermesinin ve dipdiri ayakta olduğunu bütün dünyaya haykırmasının destanı olduğunu vurgulayan Aziz Özkan "Anadolu'nun bağrından kopan Çanakkale'de kaybettiğimiz, 253 bin vatan evladının anılarını, malzeme ve görsellerini torunlarına getiriyoruz." diye konuştu. Müzenin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirten Aziz Özkan, tüm Kapaklı halkını müzeye davet etti.
 
CUMAYA KADAR AÇIK KALACAK
Özkan, Kapaklı'daki okulların müdürleriyle toplantı yaparak; okulların yapılan toplantıda belirlenen günlerde Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni ziyaret edeceğini belirtti. Müzede 6 bin mermi, çarpışan mermilerin yanı sıra o dönemde kullanılan pek çok malzeme yer alıyor. Müzede askerlerin giydikleri elbiseler ve çarıklar, o dönemde kullanılan silahlar ve malzemeler var. Ayrıca müzede Çanakkale Savaşı'nın daha iyi anlaşılabilmesi için o dönem çeşitli maketlerle de yer alıyor. Çanakkale 1915 Gezici Müzesi, Cuma saat 12.00'a kadar Çerkezköy Belediye Meydanı'nda ziyarete açık kalacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ