Rakiplerini mat etmek için ter döktüler

Kapaklı Gazi İlkokulu tarafından düzenlenen satranç turnuvası, cumartesi günü yapıldı. Okul öğrencileri arasında yapılan turnuvaya 133 öğrenci katıldı.

GÜNDEM 26.05.2013 19:32:00 0
Rakiplerini mat etmek için ter döktüler
Kapaklı Gazi İlkokulu Öğrencileri arasında satranç turnuvası tertip edildi.
 
133 ÖĞRENCİ YARIŞTI
4 kategoride düzenlenen Kapaklı Gazi İlkokulu Satranç Turnuvası cumartesi günü saat 11.00’da başladı. Turnuvada 6-7 yaş grubu 1.sınıflardan 12,   8-9 yaş grubu 2.sınıflardan 63, 8-9 yaş grubu 3.sınıflardan 24 ve 8-9 yaş grubu 4.sınıflardan 34 olmak üzere toplam 133 öğrenci yarıştı. Altı tur şeklinde yapılan turnuva, aynı gün saat 17.00’da tamamlandı. 133 öğrenciyi çalıştıran satranç antrönerleri Murat Bekdaş, Mehmet Süngü, Ercan Çekiç, Ali Erdönmez ve İbrahim Yücetürk de turnuvada görev aldı.
 
SATRANÇ DÜNYA’NIN EN GÜZEL OYUNUDUR
Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri arasında satranç turnuvası öncesinde konuşan Okul Müdürü Murat Öz, satrancın önemine dair öğrencilere bilgiler verdi. Murat Öz, “Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak, sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmeyi kazandırır. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır.” dedi.
 
HEDEFİMİZ DAHA İLERİ SEVİYELER
Satranç öğretmeni Murat Bekdaş, amaçlarının Kapaklı’da yetenekli öğrencileri tespit ederek, Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek olduğunu ifade etti. Bekdaş, “Amacımız okulumuz satrancını daha ileriye taşıyarak tüm Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerini satrançla tanıştırmaktır. Günümüzde anne ve babaların en önemli sorunlarından biri, çocuklarının eğitiminde karşılaştıkları zorluklardır. Hayatın bir izdüşümü, bir simülasyonu olarak düşünülen satranç sporunun çocuk eğitiminde olumlu ve kalıcı etkileri olduğu yaygın kabul görmüştür. Dünya eski satranç şampiyonlarından Alekhin, "Ben satranç sayesinde kendimi eğittim" diyerek, bunun önemini vurgulamıştır.” değerlendirmesini yaptı. 
 
SATRANÇ HAYATI YORUMLAYABİLMEKTİR
Gerek hayat gerekse satranç oyununda esasın mücadele olduğunu ifade eden Murat Bekdaş, “Satranç bir mücadele yönetimi, yönetim becerisi ve yönetim sanatıdır. Hatta bazen bir kriz yönetimidir. Satranç bizlere oyunda olduğu gibi yaşamda da kısa ve uzun vadeli hedeflerin olması gerektiğini, amacı olmayan oyununda yaşamın da bir şey ifade etmeyeceğini anlatır. Hedefe ulaşmak için bir plan yapılması bu plan doğrultusunda eldeki imkânların en akılcı, en ekonomik kullanımını öğretir. Hedefe ulaşan yolda, gelebilecek tüm olumsuzluklara karşın tedbirli olmayı, ayrıntılar hesaplansa bile yapılan tüm hamlelerin asıl amaca hizmet etmesi gerektiğini ortaya koyar.” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ
6-7 yaş grubunda M.Emre Alabaş birinci, Muhammet Baldız ikinci, Enes Taha Demir üçüncü olurken; 8-9 yaş grubunda Asiye Avcı birinci, Yusuf Bahtiyar ikinci ve Emre Güler üçüncü oldu. 9-10 yaş grubunda Ş.Şeker Şahin birinci, Yiğitcan Çat ikinci ve Caner Tokat üçüncü olurken, 10-11 yaş grubunda ise Efe Turan Ateş birinci, Tolga Sezgin ikinci Alper Çelik üçüncü oldu. Turnuvada dereceye girenlere okul idaresi tarafından madalya, okul aile birliği tarafından da çeşitli hediyeler verildi.
 
Haber / Asim YAVUZ