“Türk gençliği ve beklentilerimiz”

Gençlik Haftası etkinlikler kapsamında düzenlenen İpsala Belediye Düğün Salonu’nda “Türk Gençliği ve Beklentilerimiz” konulu konferans düzenlendi.

GÜNDEM 23.05.2013 22:32:00 0
“Türk gençliği ve beklentilerimiz”
YARINLAR BUGÜNÜN ESERİ OLACAK
Önceki gün saat 14.00’da başlayan konferansta konuşan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Günşen,“Bizler dünün eseri yarınlar da bugünün eseri olacaktır.” dedi. 19 Mayıs 1919’un Cumhuriyete giden yolun başlangıcı olduğunu ifade eden Günşen “19 Mayıs 1919 Cumhuriyet Kitabımızın ilk sayfasıdır. Bayramımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıdır. Atamızın Türk çocuklarına ve gençlerine armağan ettiği iki bayramımız var. 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış günü, 19 Mayıs 1919’da yakılan hürriyet meşalesinin ürünüdür. 23 Nisan 1920 Türkiye Millet Meclisinin açılması. Bir nevi Türk Milletinin Milli iradeyi eline almasıdır. İşte bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. Dünya çocuklarının katılımı ile. İşte o günde barış ve kardeşlik şarkılarını söyleyerek Dünya’ya barış mesajı veriliyor. İkinci Bayram 19 Mayıs’ta kutlanan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu bayramda Gençlerimize armağan edilmiştir. Siz değerli gençler Millet olarak, Devlet olarak, Cumhuriyet olarak Atatürk’ün emaneti geleceğimiz olan siz değerli gençler, bugünü ve diğer milli günlerimizi çok iyi anlamalı ve üzerinize düşen sorumlulukları bilmeli ve yerine getirmelisiniz aksi takdirde geleceğimizin teminatı olma sözü “boş” kalabilir” diye konuştu.
 
BİZ DÜNÜN ESERİYİZ
Gençlerin gelecek olduğunu söyleyen Günşen “Bizler de bir zamanlar çocuktuk, gençtik şuan belirli kurumların başındayız. Dün ecdadımız üzerine düşeni yapmasaydı, 19 Mayıs 1919 tarihi itibariyle Hürriyet veİstiklal meşalesi yakılmamış can, kan pahasına bu topraklar vatan olarak korunmamış olsaydı, İstiklal ve Hürriyetimiz kazanılmamış olsaydı herhalde biz bugün olmayabilirdik, olsak da çok farklı olurdu. Demek ki biz dünün eseriyiz. Ama yarınlarda bugünün eseridir. Bir millet üç nesliyle vardır ve var olacaktır. Geleceğe güvenle bakabilmek için, nesillerimizi iyi yetiştirmek ve geleceğe hazırlama mecburiyetimiz vardır” ifadesini kullandı. Konferans sonunda İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Günşen’e, günün anısına plaket, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ise çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. Konferansa Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Hayati Arda, İpsala Milli Eğitim Müdürü Salih Mehmet Engin ve öğrenciler katıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN