Türkiye-Yunanistan arasına yeni köprü yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük Kapısı’nda incelemelerde bulunmak üzere önceki gün İpsala’ya geldi.

GÜNDEM 23.05.2013 22:29:00 0
Türkiye-Yunanistan arasına yeni köprü yapılacak
İPSALA’YA GELDİ
Saat 18.00 sıralarında İpsala Gümrük Kapısı’na gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, burada İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Emniyet Müdürü Adem Gider, Jandarma Komutanı Tuncay Başer, Gümrük Müdürü İsmail Peker, Gümrük Muhafaza Müdürü Cemalettin Altuk, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Girgin, AK Parti İpsala İlçe Başkanı Murat Gürkan tarafından karşılandı.
 
TIR ŞOFÖRLERİNİ DİNLEDİ
TIR şoförlerinin dertlerini dinleyen Metin, İpsala Gümrük Kapısı’nın genel durumu hakkında bilgi aldı. Metin, Türkiye-Yunanistan arasındaki Meriç nehri üzerine yeni bir köprü yapılacağını söyledi. VIP salonunda bir süre istirahat eden ve şeref defterini imzalayan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin,“Ülkemizin İthalat ve İhracat işlemlerinin çok daha kolay olabilmesi için, kapılarımızda devamlı yenileme çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalarımızı Kapılarımızın açıldığı diğer ülkelerle de görüşmeler yapıyoruz. Uzun süredir yürüttüğümüz müzakereler sonucu Yunanistan yetkilileriyle anlaşılarak, Türkiye, Yunanistan arasındaki trafiği daha da rahatlatacak bir Köprü yapımı için çalışmalar başlatıldı. Bu sayede ticaretin daha hızlı bir şekilde yapılması sağlanacak. Önümüzdeki yıl içinde köprü yapımı tamamlanacak” dedi.
 
SIKINTILAR ÇÖZÜLECEK
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük Kapılarında yaşanan Tır kuyruklarıyla ilgili olarak Bulgaristan Gümrüğünden kaynaklandığını ve görüşmeler sonucunda sıkıntıların çözüldüğünü sözlerine ekledi. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İpsala Gümrüğünde incelemelerde bulunmasının ardından İpsala’dan ayrıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER