Kızılpınar'dan Kozuva'ya tam destek

26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına sarı liste ile aday olan Süleyman Kozuva, dün akşam saat 19.00’da Kızılpınar’da yaptığı açıkl

GÜNDEM 22.05.2013 22:41:00 0
Kızılpınar

ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva, dün akşam saatlerinde Kızılpınar Akşemsettin Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda ÇTSO ‘da göreve gelmek için üyelerin oyuna talip olduğunu söyledi.

 

SEÇİM PROSEDÜRÜNÜ ANLATTI

Kızılpınar’da yaklaşık 70 ÇTSO üyesinin yer aldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Süleyman Kozuva’nın üyelere kendisini tanıtmasının ardından, ÇTSO Meclis Eski Başkanı İsmail Akın seçim günü yapılacaklar ve oy kullanma prosedürü hakkında bilgilendirmede bulundu. Seçimlerin 10 grupta gerçekleştirileceğini ifade eden İsmail Akın, seçimlerde oy kullanacak olan şirket sahiplerinin yetki belgelerini tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Oy kullanmak için yetki belgeleri ve TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaportların da üyelerin yanında bulundurulması gerektiğini söyleyen Akın, “Şahıslarda ise şahsın firma yetkilisi olması ve seçim günü TC numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaportunu yanında bulundurması gerekiyor” dedi.
 
ÜYELİK BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN
ÇTSO’nun sorunlarını bildiklerini ve çözüm için altyapılarının olduğunu söyleyen İsmail Akın,
Süleyman Kozuva başkanlığındaki sarı listenin üyelerin oylarına talip olduğunu ifade etti. Toplantı, yapılan bilgilendirmenin ardından üyelerin kendini tanıtması ile devam etti. Kendisini artık başkan olarak gördüğünü ifade eden ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Pazartesi gününden itibaren ÇTSO’da güzel bir çalışma yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi. ÇTSO’da oy kullanacak 2 bin 370 üyenin olduğunu söyleyen Kozuva, bunların büyük çoğunluğuna mesaj ile ulaşılamadığını, üyelerin odadaki iletişim bilgilerini güncellemelerini gerektiğini belirtti.
 
MESLEK GRUPLARI AKTİF DEĞİL
ÇTSO yönetimine talip olan sarı listenin halkla iç içe olduğunu söyleyen Süleyman Kozuva, odadaki meslek gruplarının son dönemlerde çalışmadığını belirtti. Göreve gelmeleri halinde meslek gruplarının daha aktif bir şekilde çalışması için sık sık kendileri ile bir araya geleceklerini dile getiren Süleyman Kozuva, odadaki banko sistemine dikkat çekerek, “Bizler esnafın ve sanayicinin zamanının çok değerli olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde ilk iş olarak bu banko sistemini kaldıracağız. Masaların önüne sandalyeler koyarak üyelerimizi orada ağırlayacağız. Üyelerimiz bir yandan işlemlerini hallederken, bir yandan da çaylarını içecekler” dedi.
 
PERSONEL ALIMI YAPILABİLİR
ÇTSO’da toplam 13 personelin görev yaptığını ve son 4 yılda 23 personelin işten ayrıldığını söyleyen Kozuva, çalışanların sürekli değişmesinin sıkıntılar oluşturduğunun altını çizdi. Görevi devraldıktan sonra kimseyi işten çıkarmayacaklarını belirten Kozuva, “Gerekirse üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek adına personel alımı da yapılabilir. Fakat ne olursa olsun bütün personeller, üyeler için görev yaptıklarının bilincinde olmalıdır O arkadaşların sizin personeliniz olduğunu anlamaları lazım” dedi.
 
3 AYDA BİR GRUP TOPLANTILARI YAPILACAK
3 ayda bir defa grup toplantıları yapacaklarını belirten Kozuva “Herkes ticaret odasındaki iletişim bilgilerini güncellerse etkinliklerle ilgili kendilerine bilgilendirici mail ya da mesaj gönderile bilir. 2 bin 370 oy kullanacak üye var. Biz sadeci 1500 kişiye mesaj yollayabiliyoruz. Diğerlerinin mail adresi ya da cep telefonu yok. Bizim ulaşamadıklarımız olursa adres ve maillerinizi yazdırırsanız size ulaşmamız daha kolay olur” diye konuştu. Kozuva, üyelerin önerilerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.” Kızılpınar’da gerçekleştirilen toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Uz, Meclis Üyeleri Aktaş Güler, İsmail Tezcan, Rahmi Yılmaz, meclis eski başkanı İsmail Akın, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Nevzat Teker, ÇTSO Meclis eski üyesi Mesut Görgün ve Kızılpınarlı üyeler katıldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ