Islah OSB’lerin Altyapı Ön Projeleri değerlendirildi

7 Islah Organize Sanayi Bölgesinin altyapı ön proje değerlendirme toplantısı, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın başkanlığında Çorlu Silverside Otel’de gerçekleştirildi.

GÜNDEM 22.05.2013 21:11:00 0
 Islah OSB’lerin Altyapı Ön Projeleri değerlendirildi
İYİ BİR İLETİŞİM DİLİ YAKALADIK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Abdullah Aksoy’un açılış konuşması ile başlayan toplantıda konuşan Vali Ali Yerlikaya, “6 Mayıs 2011 tarihinde başlayan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nın üzerinden 2 yılın geçtiğini, geride kalan süreçte, sanayi bölgelerinin toplulaştırılması ve bu sanayi alanlarının altyapılarının tamamlanması için yoğun bir çalışmanın olduğunu ifade ederek, müşterek çalışma yürütmekte olduğumuz sanayicilerimiz ile iyi bir iletişim dili yakaladığımızı düşünüyorum” dedi.
 
MAKUL KREDİLERLE ÇÖZECEĞİZ
Temmuz ayı ortalarında, 7 adet Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin önünde yer alan “Islah” ibaresinin kalkacağını, böylelikle IOSB’lerin normal OSB’ler haline geleceğini ifade eden Yerlikaya, bir takvim doğrultusunda yürütülen çalışmalarla ilgili olarak, mevcut 5 atıksu arıtma projesinden 3’ünün projesinin hazır olduğunu, 2’sinin de haftaya tamamlanacağını belirterek, “Bu süreçte finansman sorunumuzu da makul krediler ile çözeceğiz” dedi. Yerlikaya, uyumlu çalışmalarından dolayı, IOSB Yönetim kurulu başkanları, kurum müdürleri ve sanayicilere teşekkür etti.
 
SUNUM YAPILDI
Toplantıda, Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından, bahse konu altyapı projelerinin içerisinde yer alan kurum ve ilgi firmalar tarafından sunumlar yapıldı. Toplantıya; Islah Organize Sanayi Bölgeleri Müteşebbis Heyet Başkanı Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri Abdullah Aksoy, 7 IOSB’nin Bölge Müdürleri ve yönetim kurulu üyeleri ile; Tredaş, Gazdaş Genel Müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri ile altyapı çalışmalarını yürüten firma yetkilileri katıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN