Bahar Şenliği coşkulu başladı

Namık Kemal Üniversitesi Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

GÜNDEM 22.05.2013 20:55:00 0
 Bahar Şenliği coşkulu başladı
TÖRENLE BAŞLADI
Törene NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediyesi Başkan Vekili Ali Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan, Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, tüm akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
 
ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin önüne Üniversite çelengini koymasının ardından, program NKÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Ersin Kocaman’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Öğrenci Konseyi Başkan Ersin Kocaman, bahar şenliklerinin amacının öğrencileri faal bir toplum hayatının içine alarak, barış, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde, sosyalleşmemizi, duygu ve düşünce dünyalarımızın olgunlaşmasını, kültür ve sanat yeteneklerimizin gelişmesini sağladığını söyledi. Kocaman, bu anlamda bizlerin sosyalleşmesine bahar şenliklerinin önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.
 
KÜLTÜREL YÖNLERİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİYOR
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise açılış konuşmasında katılımcılara duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra, üniversite olarak, aralıksız devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarla birlikte öğrencilere kaliteli bir eğitim verirken, aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerinin güçlü olması gerektiğine inandıklarını, bu anlamda, basketbol, tenis, voleybol gibi spor kulüplerinin yanı sıra halk dansları, tiyatro gibi kültür içerikli kulüplerimizde öğrencilerimizin seçkin eğitmenleriyle düzenli çalışmalarını sürdürmelerini temenni ettiklerini söyledi.
 
PEKÇOK ETKİNLİĞE YER VERİLECEK
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda şekillenen şenlik programında konferanslara, amatör grup performanslarına, halk oyunları ve dans ekiplerinin gösterilerine, yarışmalara, sergilere, sanatsal etkinliklere, spor müsabakalarına, söyleşilere ve daha pek çok etkinliğe yer verdiklerini belirtti.
 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Açılış konuşmalarının ar
dından Şef Tarkan Songür yönetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu ile Mehteran başı Hilmi Onur İşeri yönetiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterileri yapıldı. Gösterilerin ardından günün anısına Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Şefi Aynur Aker ile Bando Şefi Tarkan Songür'e; Tekirdağ Belediyesi Başkan V. Ali Kılıç Mehteran başı Hilmi Onur İşeri'ye plaketlerini verdiler. Plaket takdimin ardından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bahar Şenliği Afiş ve Slogan Yarışmasında” birinci olanların ödülleri verildi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, slogan kategorisinde birinci olan Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Yüksek Lisans öğrencisi Ayşegül Ünver ile afiş kategorisinde birinci olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencisi Hatice Karakaya'ya ödüllerini verdi. Ödül töreninden sonra Bulgaristan Plovdiv Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu halk oyunları gösterisi yaptılar. Halk oyunları gösterisinin ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek ve beraberindeki heyet, Piramit Salonu önünde bulunan Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nün hazırladığı Osmanlı Fermanları Sergisinin açılışını yaptı ve öğrenci topluluklarının stantlarını dolaşarak, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Haber / Gökhan TEKER