Süt Günü kutlandı

Edirne Merkez İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen programda süt dağıtımı yapıldı.

YAŞAM SAĞLIK 22.05.2013 19:59:00 0
Süt Günü kutlandı

SÜT TÜKETİMİ ARTTI

Programa, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şaban Arda, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nail Yılmaz, Edirne Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tuncay Aytin katıldı. Edirne Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez 21 ve 25 Mayıs tarihlerinde Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirterek, “Cenabı Allah’ın insana bahşettiği sütün faydalarını söylemekle bitiremeyiz. Ülkemizde süt tüketimine baktığımızda gelişmiş ülkelere göre çok düşük. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sayesinde süt tüketimi artmıştır” dedi.


ÖDÜLLER VERİLDİ

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ise, sütün çok faydalı bir besin olduğunu anlatarak, “Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin süt tüketimine çok önem vermeleri gerekir. Süt tüketiminin artması gerekir. Tüketimin arttırılması konusunda yapılan bu tür programlar çok faydalıdır” dedi. Konuşmaların ardından, 21 Mayıs Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şaban Arda ve Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez tarafından ödülleri verildi. Program, öğrencilere süt dağıtımının yapılmasının ardından sona erdi.


Haber / Ahmet KILAVUZ