“Başbakan, terör örgütüyle pazarlık yapıyor”

Çerkezköy Samsunlular Derneği’nin açılış törenine katılmak üzere Çerkezköy’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, açılış öncesinde Kapaklı Samsunlu

GÜNDEM 22.05.2013 00:30:00 0
“Başbakan, terör örgütüyle pazarlık yapıyor”
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek önceki gün saat 13.30’da Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de ziyarette Şimşek’e eşlik etti.
 
BİZ DE ANALAR AĞLAMASIN İSTİYORUZ
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Kapaklı Samsunlular Derneği ziyaretinde çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dernek üyeleri ile paylaştı. Her insan gibi kendilerinin de barıştan yana olduklarının altını çizen Cemalettin Şimşek, “Biz de elbette analar ağlamasın istiyoruz. Düşman kuvvetleri Çanakkale kıyılarına çıktığı vakit de analar ağlamasın istiyorduk fakat düşman vatanımıza el uzatıyordu. Hal böyle olunca yurdumuzu müdafaa için savaştık” dedi.
 
BÜYÜK SUÇ İŞLENDİ
Açılım sürecine ilişkin mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getiren Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, parti olarak üniter yapıda çok hassas olduklarını söyledi. Doğudaki Nevruz kutlamalarında büyük suç işlendiğini belirten Şimşek, “Alana bir tek Türk bayrağı konmadı. Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. İç İşleri Bakanlığına neden Türk Bayrağı’nın asılmadığını sorduk” dedi ve konuyla ilgili soruşturma açılacağının söylenmesine rağmen herhangi bir soruşturmanın açılmadığını ifade etti.
 
NEDEN ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETMİYORLAR?
Kapaklı Samsunlular Derneği’ndeki konuşmasında Akil insanlara olan tepkisini de dile getiren Cemalettin Şimşek, “Akil adamlar açılım sürecisini anlatmak için yola çıktılar fakat kendilerinin de süreç hakkında bir şey bildikleri yok. Madem açılım sürecinin iyi bir şey olduğunu anlatmak için yola çıktılar. Neden gazileri ve şehit ailelerini ziyaret ederek onlara da çözüm sürecini anlatmayı denemiyorlar? Neden korkuyorlar? O insanların yüzüne bakmaya yüzleri yok da ondan” diye konuştu.
 
TÜRK HALKI BUNA İZİN VERMEZ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD vasıtasıyla pkk terör örgütü ile “Siz konfederatif bir yapı istiyorsunuz. Biz bunu anayasayı değiştirmeden yapamayız. Terör devam ettikçe de anayasayı değiştiremeyiz” diyerek pazarlık yaptığını iddia eden Cemalettin Şimşek, Türk halkının buna izin vermeyeceğinin altını çizdi.
 
SAMSUN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMIYOR
Konuşmasına vekili olduğu Samsun’un sorunlarıyla devam eden Cemalettin Şimşek, Samsunluların bu zamana kadar hep iktidar partisine oy verdikleri halde siyaseten bunun karşılığını alamadığını ifade etti. Samsun’un sanayi, taşımacılık ve altyapı hizmetleri bakımından hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Şimşek, “Samsun’da çiftçiler artık tüketebilecekleri kadar üretim yapıyor. Çünkü fazla üretip sattığı zaman, yüksek maliyetler nedeni ile zarar ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ