Başörtü takıp Selimiye Camii’ni gezdi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, Edirne'deki Aziz Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen isim ayinine katıldı. Popova, ayinde Bulgar Ortodokslar ile birlikte, mum yakıp dua etti. ArdÄ?

GÜNDEM 21.05.2013 19:53:00 0
Başörtü takıp Selimiye Camii’ni gezdi
SELİMİYE CAMİİ'Nİ GEZDİ
Kilisedeki ayinden sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Margarita Popova, tarihi Selimiye Camii'ni geçti. Başını örterek camiiye giren Popova'ya, imam Hüseyin Özpınar'ın Mimar Sinan'ın ustalık eseri hakkında bilgiler verdi. Popova, imamın camii içinde okuduğu ezanı da dikkatle dinledi.
 
İNSANLAR AYNI ŞEY İÇİN DUA EDER
Popova, Aziz Konstantin ve Elena Bayramı için Edirne'ye geldiğini ve komşu ülkede olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Bugün 21 Mayıs, Hıristiyan alemi, Aziz Konstantin ve Elena bayramını coşkuyla kutluyor. Bu nedenden dolayı biz, Edirne'deki kiliseye geldik. Bu bayramı kutlamak için geldik. Camii de kilisede Allah'ın evidir. İslam alemi de, Hıristiyan alemi de, her ikisinde insanlar hep aynı şeyler için dua eder. Barış, kardeşlik, sağlık için dua eder. Hangi ırktan olursan ol önemli değildir. İnsanlar aynı şey için dua eder” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK