ÇTSO’nun miladı 26 Mayıs olacak

Oluşturduğu Sarı Liste ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına aday olan Süleyman Kozuva, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Seçimlere bir haftadan az bir zaman kaldıÄ?

GÜNDEM 19.05.2013 21:46:00 0
 ÇTSO’nun miladı 26 Mayıs olacak
SEÇİM YÖNETMELİĞİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİYORUZ
26 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimde oluşturdukları sarı liste ile 10 grupta da seçimleri kazanacaklarını ifade eden ÇTSO Başkan Adayı Süleyman Kozuva, “Boş vaatlerle geçen dört yılın hesabını yapmak yerine önümüzdeki ilk dört yılda yapacağımız çalışmalarla tüm gruplarda bulunan üyelere ulaşmayı gaye edindik” dedi.  Amaçlarının üye katılımının en üst düzeyde olduğu bir seçim gerçekleşmesini sağlamak olduğunu belirten Kozuva, tüm üyelerin seçilecek olan meclis üyelerini görmelerini ve tanımalarını sağlamak istediklerini söyledi. Süleyman Kozuva, üyeleri, değişen seçim yönetmeliği, seçme ve seçilme şartları konusunda bilgilendirmeyi kendilerine görev edindiklerini sözlerine ekledi.
 
YALANLARLA, YETKİ BELGELERİNİ TOPLUYORLAR
Sarı listenin, üyelerin çoğunun desteğini aldığını belirten Süleyman Kozuva, seçimlerdeki rakibi mevcut Başkan Dursun Ali Tever ve oluşturduğu Mavi listenin etik olmayan hareketlerde bulunduklarını iddia etti. Mavi listedekilerin, sarı listeye yakın kişilere gittiklerini söyleyen Kozuva, “Aldığımız duyumlara göre, kendilerinin sarı liste ile birlikte olduklarını söyleyen mavi listeden bazı kişiler, oy kullanmak için gerekli olan yetki belgelerini topluyorlar” dedi. Süleyman Kozuva, seçimlere bir haftadan az bir süre kala, yapılan bu tür nezaket dışı davranışların kendisini ve ekibini derinden üzdüğünü kaydetti.
 
SEÇİMLER 10 GRUPTA YAPILACAK
Süleyman Kozuva, seçimlerin 10 grupta yapılacağını belirterek, son güne kadar seçim hazırlıklarını sürdüreceklerini söyledi. Birçok kesimden destek gördüklerini ifade eden Kozuva, “Sarı liste olarak Veliköylü İş Adamlarının yanı sıra Arçelik A.Ş. ile B/S/H Ev Aletleri A.Ş.’nin ve sektöründe lider olan Çetin Grup’un da desteğini aldık” dedi. Aylardır üyeleri ziyaret ettiklerini, onların sorunlarını ve önerilerini dinlediklerini söyleyen Kozuva, “Ortak akılla daha işlev bir ÇTSO için çözüm önerileri üretiyoruz. Biz bu yola hizmet için çıktık. Tek gayemiz çalışarak üretmek olacaktır. Biz önce hakka sonra halka hizmet ederek gelecek nesillere yakışır bir yarın hazırlamalıyız” dedi.
 
AYNI SEVİYEYE İNMEYECEĞİZ
Çerkezköy'ün her geçen gün kentleştiğini söyleyen Kozuva, ilçenin en saygın kurumlarından biri olan ÇTSO'nun da bu değişimden payını alması gerektiğini ifade etti. Mevcut Başkan Dursun Ali Tever’in zaman zaman bel altı eleştirilerde bulunduğunu belirten Kozuva, sarı liste olarak aynı seviyeye inmeyeceklerini dile getirdi. ÇTSO’nun yönetim zafiyeti nedeniyle sürekli prestij kaybettiğini kaydeden Kozuva, seçimleri kazanacaklarını ve odayı hak ettiği noktaya taşıyacaklarını sözlerine ekledi. Odayı kendi işlerini yönettikleri gibi yöneteceklerini söyleyen Kozuva, “Kozuva ailesi olarak yaptığımız tüm işlerde başarılı olduk. ÇTSO yönetiminde de başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
ÇTSO’nun mevcut haliyle şeffaflıktan uzak olduğunu belirten Kozuva, “Oda çalışanları ile üyeler arasında adeta set kuruldu. Kapalı birimler oluşturulmuş” dedi. Göreve gelmeleri halinde üyeler ile oda çalışanları arasındaki engelleri kaldıracaklarını ve tabuları yıkacaklarını ifade eden Süleyman Kozuva, ÇTSO’yu üyelerin aktif hizmetine sunacaklarını kaydetti. Koltuk peşinde olmadıklarını belirten Kozuva “Tek amacımız ÇTSO üyelerine daha kaliteli hizmet vermektir” dedi.
 
LİSTE HENÜZ SON ŞEKLİNİ ALMADI
Bugüne kadar verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini söyleyen Süleyman Kozuva, “Göreve gelir gelmez durum tespiti yapacağız. Bazı konuların değiştirilmesi gerekiyor” dedi. Sarı listeye henüz son şeklini vermediklerini kaydeden Kozuva, “Tüm arkadaşlarımız son ana kadar çalışacak. Grup adaylığı netleşen ve çalışmayan hiçbir arkadaşımız yok. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Bizler ÇTSO’da kavga ve kısır çekişme güdümünde olanlarla değil, büyükşehirle birlikte, gelişen, hedefleri büyük Çerkezköy’ün hizmetinde köklü zihniyet değişimi arzulayan ve bu değişimi sağlamak için düşünen, üreten isimlerle bir aradayız” dedi.
 
TEVER HAYALİ VAATLERDE BULUNUYOR
ÇTSO’nun 2013 yılı bütçesinin kabul edilmediğini anımsatan Kozuva geçtiğimiz günlerde Saray’a ziyarette bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ile bazı yönetim kurulu üyelerinin, burada yapılması planlanan MYO binası için, bütçesi olmayan ve onaylanmayan oda bütçesinden 200 bin TL taahhütte bulunmalarını da eleştirerek “Bu etik bir davranış değil. Bu seçimi kazanmak için yapılan ucuz bir hamledir” dedi. Sarı listenin yönetim kurulu başkan adayı olarak arkadaşlarıyla birlikte aynı okul için ceplerinden 25 bin TL bağışta bulunduklarını söyleyen Kozuva, “Dursun Ali Tever, odanın olmayan bütçesinden oy avcılığı yapacağım diye hayali vaatte bulunmak yerine bizler gibi cebinden aynı oranda bağışta bulunsun. Ondan sonra bunu kamuoyu ile paylaşsın” diye konuştu.
 
SARAYLILAR İÇİN HOŞ AMA REALİTE İÇİN BOŞ BİR VAAT
Bu tarz yardımların yapılması taraftarı olduğunu fakat seçim arifesinde yapılmalarının manidar olduğunu belirten Süleyman Kozuva, bütçesini onaylatamayan Tever’in böyle bir vaatte bulunmasının, 4 yıldır odayı nasıl yönettiklerini ortaya koyduğunu söyledi. Tever’in verdiği sözü, “Saraylılar için hoş ama realite için boş bir vaat” olarak değerlendiren Kozuva, 26 Mayıs seçimlerinin ardından oluşacak yeni yönetimin onayına sunarak bu içi boş vaadi Saray için yasal hoş bir vaade çevireceklerini dile getirdi. Saray MYO için meclisin onaylayacağı yeni bütçeden Saray’a bağış kalemini onaylaması neticesinde söz konusu bağışı kendilerinin yapacağını belirten Kozuva, benzer bir yardımı da Çerkezköy MYO için yapacaklarını ifade etti. 26 Mayıs 2013 tarihinin ÇTSO üyeleri için önemli bir tarih olacağını söyleyen Kozuva, ÇTSO'daki yönetim değişimin, beraberinde bir zihniyet değişimini de beraberinde getireceğini kaydetti. Odadaki kalite anlayışının sadece oda çalışanlarını ve yönetim kurulu üyelerini değil, büyük küçük demeden bütün üyeleri kapsayacak bu değişimden ortaya çıkacak hizmetten her üyenin eşit oranda faydalanacağını sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ