İslam’da aile anlatıldı

Aile Haftası dolayısıyla Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından “İslam’da Aile” konulu konferans düzenledi. Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Ülfet Görgülü’nün konuşmacı o

GÜNDEM 19.05.2013 20:32:00 0
 İslam’da aile anlatıldı
MİLLET İÇİN AİLE ÇOK ÖNEMLİ
Çiftlikönü Camii İmam-Hatibi Veli Uslu’nun Kuranı Kerim tilavetinden sonra konuşan Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen “Ailelerin birleşmesinden millet meydana gelir. Bir Millet için ailenin önemi çok büyüktür. Çünkü milletin temeli ailedir. Aileler mutlu ve huzurlu olursa millet de güçlü ve kuvvetli olur. Aile, bir milleti millet yapan milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği bir okuldur. Allah'a, vatan ve millete karşı borçlu olduğumuz vazifeler önce burada öğrenilir. Küçükler ailede büyüklerin davranışlarını görerek taklit eder, devamlı olarak gördüğü hareketler ruhunda iyice yerleşir ve alışkanlık haline gelir. Böylece çocuğun ahlâki yapısı ve kişiliği oluşur. Zamanın kötüye gittiği bir dönemde Aile yapısını sağlamlaştırmak için bu konferanslara ihtiyacımız var” dedi.
 
ANCAK SEVGİ VE MERHAMETLE MÜMKÜN
Dr. Ülfet Görgülü de Mesnevi’den alıntılar yaparak, erkeğin kadının, kadının da erkek üzerindeki haklarından bahsetti. Bir yuvada huzurlu kavgasız mutlu bir hayatın ancak sevgi ve merhametle mümkün olacağını ifade eden Görgülü “Gün içerisinde dışarıya ayırdığımız vakti eve geldiğimizde nasıl olsa aile fertlerimiz hep bizimle deyip onları ihmal etmeden onlara da ilgi ve alakamızı göstermeliyiz” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN