Erasmus Anlaşması imzalandı

Namık Kemal Üniversitesi ile Johannes Kepler Üniversitesi arasında ikili işbirliği ve Erasmus Anlaşması imza töreni, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 19.05.2013 20:12:00 0
Erasmus Anlaşması imzalandı
İMZALAR ATILDI
Törene; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Adalet Komisyonu Başkanı Akif Köylü, Avusturya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Avusturya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Paul Jenewein, Avusturya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Ofisi'nden Konsolos Doris Danler, Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, Johannes Kepler Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Reinhard Resch, Karl Franzen Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Müdürü ve Johannes Kepler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günther Löschingg, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay, STK temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
İKİLİ İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Tekirdağ Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında; NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Johannes Kepler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Friedrich Roithmayr, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Avusturya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Klaus Wöfler; konuşmalarında ikili işbirliği ve Erasmus anlaşmasının önemine değindiler ve ikili işbirliği anlaşmasıyla, işbirliğinin yaşama geçirilmesinin ve güçlendirilmesinin; karşılıklı bilgi alışverişinin, araştırma ve eğitim programlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, öğretim elemanı, araştırmacı, personel ve öğrenci değişiminin gerekliliğine inanarak; özellikle kurumsal bir çerçevede bilimsel ve kültürel ilişkiler kurmak ve bu yönde ilişkiler geliştirmek istediklerini ifade ettiler.
 
OLUMLU BİR ATMOSFERDE GELİŞTİ
Ayrıca NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek konuşmasında; "Dünya ile entegre olmayan, kendi içine kapalı bir üniversitede, evrensel standartlarda eğitim vermek, araştırmalar yürütmenin artık mümkün olmadığı tartışılmazdır" dedi. Avusturya Cumhuriyeti Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, ise "Avusturya ile Türkiye ilişkileri sürekli olumlu bir atmosferde gelişmiş ve devam etmiştir” diyerek, bu anlaşma ile sadece mevcut ilişkileri derinleştirmek istediklerini” ifade etti. “Gelecekte de özellikle hukuk alanında sınırları aşan anlaşmalara imza atmak bizim için önemlidir” diyen konuk Bakan, Üniversitelerarası işbirliği ile birlikte, akademisyenler ve beraberinde öğrencilerin değişim programları ile  global bakış açılarının  gelişeceğini de ifade etti.
 
İŞBİRLİĞİNE DESTEK OLUYOR
Vali Ali Yerlikaya da işbirliği içinde çalışan her iki üniversitenin de akademinin evrensel amaçlarını, kurumlar arasında gerçekleştirilen özel amaçlarla daha etkin bir forma kavuşturmak için özel bir çaba sarfı içinde olduğunu, atılacak imzalarla yeni işbirliklerinin başlayacağını ifade etti. Bilişim çağı olan bu çağda, insanlık tarihi boyunca üretilen bilgiden daha fazla bilginin üretildiğini, üretilen bilgiye de ışık hızına denk gelen bir hızda ulaşılabildiğini belirten Yerlikaya, 90’lı yılların başında gelişmeye aday ülke durumunda olan Türkiye’nin, klasmanını çok kısa bir sürede gelişmiş ülke olarak değiştirdiğini, Türkiye’nin batı yakası olan Tekirdağ’ın da bu süreç içerisinde yer alarak üniversiteler arası işbirliğine destek olduğunu belirtti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN