Kent Meydanı bu kez 19 Mayıs için süslenecek

94’üncü yılında yapılacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan başkanlığında toplanan İlçe Kutlama Komitesi tarafınd

GÜNDEM 17.05.2013 22:04:00 0
Kent Meydanı bu kez 19 Mayıs için süslenecek
Kapaklı Belediyesi, bu yıl 94’üncüsü gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, yarın çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
 
KAPAKLI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILACAK
Buna göre; Kutlamalar süresince resmi ve özel binalar, caddeler ve sokaklar Atatürk posteri ve Bayraklarla donatılacak, geceleri aydınlatılacak. Yarın sabah saat 09.30’a kadar bayrak- flama kıtası, bayrama katılacak öğrenciler, gösteri ekipleri ve halk oyunları ekipleri tören alanındaki yerlerini almış olacak. Çelenk Sunma Töreni, 19 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda yapılacak ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.
 
KUTLAMALAR KENT MEYDANI’NDA YAPILACAK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı ise Atatürk Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilen üç öğrenci şiir okuyacak, bir öğrenci de konuşma yapacak. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen bir öğrencinin de “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumasıyla devam edecek olan kutlama programında Beden Eğitimi Öğretmeni Özgür Üçtepe yönetiminde törene katılan tüm öğrenci grupları ve Spor kulüpleri tarafından "Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı Adına" Şeref çağrısı yapılacak.
 
ÖDÜL TÖRENİ İLE SONA ERECEK
Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verileceği program, Oratoryo, Sportif Faaliyetler, Koro ve Halk oyunları gösterileri ile devam edecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen kutlama programı, 7-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen sportif etkinlikler ve kültürel organizasyonların final ve ödül töreni ile son bulacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ