Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi tamamlandı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği işbirliği ile 10-11-12 Mayıs tarihlerinde Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 15.05.2013 23:36:00 0
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi tamamlandı
BELGELERİ VERİLDİ
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ilke ve teknikleri konusunda yeterlilik ve uygulamada yetkinlik kazanmak amacıyla Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Birimince koordine edilen eğitime; Kırklareli merkez ilçe ve Lüleburgaz, Babaeski, Pınarhisar, Demirköy ilçelerimiz ile Tekirdağ ve Silivri’den istekli 35 Psikolojik Danışman katıldı. Eğitimin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz tarafından katılımcılara belgeleri verildi.
 
ÇÖZÜME ODAKLANAN SİSTEMATİK BİR YAKLAŞIM SUNAR
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Yaklaşımının; problemin kendisinden çok, çözüme odaklanan sistematik bir yaklaşım sunduğunu ifade eden yetkililer “Danışanın güçlü yönleri üzerine yoğunlaşır. Çözüm, danışanın kendinden kaynak alır, bu durum danışanın öz güveni üstünde de olumlu bir etki yaratır. Kişinin şu ana kadar hiç denemediği ve yapamadığı ile değil, geçmişteki başarıları ile ilgilenir. Danışan sorunların daha baş edilebilir olduğu dönemleri hatırlamak konusunda cesaretlendirilir. Varolan sorunu ortadan kaldırmayı amaçlamak yerine olumlu olanları yaratmayı ve çoğaltmayı hedefler” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ