Kapaklıspor’un yeni başkanı Bilal Tokuç oldu

Tekirdağ 1.Amatör Küme’de mücadele eden Kapaklıspor 29.Olağan Genel Kurulunu çncekş gün gerçekleştirdi. Kongrede mevcut başkan Zafer Çavuş aday olmazken, seçime Bilal Tokuç’un tek listesi ile gidild

SPOR 14.05.2013 19:56:00 0
Kapaklıspor’un yeni başkanı Bilal Tokuç oldu
Tekirdağ 1.Amatör Küme’de mücadele eden Kapaklıspor'un 29. Olağan Genel Kurulu önceki gün yapıldı.
 
DİVAN HEYETİ SEÇİLDİ
Kapaklı Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan Genel Kurul divan heyetinin seçimi ile başladı. Oy birliği ile divan Başkanlığına Kadir Arıcı getirilirken, divan kurulu üyeliklerine Sami Cambaz ve Recep Küçük getirildi. Divan Kurulu seçiminin ardından Genel Kurul saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşının okunması ile devam etti. İstiklal Marşı'nın ardından bir sonraki gündem maddesinin görüşülmesine geçilirken, Kadir Arıcı 3 yıllık faaliyet
raporunu okudu.
 
“TAHMİNİ GELİR 400 BİN TL “
Faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından Denetim Kurulu raporunun görüşülmesine geçildi. Kapaklıspor’un 369 bin 600 TL geliri olduğunu ve 353 bin 389 TL gideri olduğu belirtilirken, 16 bin TL Yapı Kredi Bankası’nda olmak üzere 11 bin 60 TL de kasasında nakit para bulunduğu belirtildi. Görüşmenin ardından oylamaya sunulan faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. Raporların oylanmasının ardından tahmin bütçenin görüşülmesine geçilirken, Mevcut Başkan Zafer Çavuş, 3 yıllık tahmini gelirin 400 bin TL, giderin de 400 bin TL olduğunu söyledi.
 
“GÖRÜNTÜ ONU GÖSTERMİYOR”
Maddelerin görüşülmesinin ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Mevcut Başkan Zafer Çavuş’un aday olmadığı seçimlere Bilal Tokuç’un tek listesi ile gidildi. Yapılan oylamada Bilal Tokuç’un listesi oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilere geçilmeden önce Kapaklıspor’a gönül vermiş taraftar Bilal Küçükçoban’a Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı plaket takdim etti. Seçimlerin ardından dilek ve temennilerde söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Seçilen arkadaşları tebrik ediyorum. Herkesin desteklerini devam ettirmesini diliyorum. Bugün kongrede fazlaca duyarlı olmadığımızı görüyoruz. Kapaklıspor’a gönül vermiş insanların burada olmasını isterdim. Ama burada ki görüntü bunu göstermiyor. Birlik ve beraberliği bağdaştırmak istiyorsak, sportif konularda bir arada bulunmamız lazım” diye konuştu.
 
“ESKİDEN GÖNÜLDAŞLIK VARDI”
Kapaklıspor’a sahip çıkmak istiyorsak aidatlarımızı düzenli olarak ödemek zorundayız diyen Mandalı “ 24 TL’lik aylık aidatlar ödenmiyor. Bazı arkadaşlarımız aidatları ödemekleri için üyeliklerinin iptal edildiğini söylediler. Burada kısaca yazışma hatası vardır. Bunları çözebilmek adına da profesyonelliğe gitmek gerekiyor. Bu konunun uzmanı olan ve işi gerçekten yapabilecek evrak üzerinde olabilecek arkadaşımızı kulüpte görevlendirmek lazım. Spor kulübünü kongreye götürmek için Kadir Arıcı çok uğraşlar verdi. Kongreyi sağlıklı bir şekilde yapmak için canla başla çalıştılar. Kapaklıya baktığımızda sportif faaliyetlerde yönetimde olan arkadaşlar oldu. Çaldı çırptı yedi bitirdi felsefesi dolaştı. Kimsenin ne yediği ne içtiği vardır. Eskiden gönüldaşlık vardı. Şimdi bertaraf ediliyor” dedi.
 
“DESTEK OLMAK LAZIM”
Kapaklı Belediyesi olarak Kapaklıspor’a her zaman destek verdiklerini belirten Mandalı “
Belediye olarak neredeyse yüzde yüz rakamsal bedeli ödemeye başlamış olduk. Bu kulüpteki maddi sıkıntılar gerçekten insanın sağlığını bozuyor. Bu işi gayret içinde yapmak isteyenlere gerçekten destek olmamız gerekiyor. Yönetici arkadaşlarımız zor şartlar altında takımı iyi yerlere getirmeye çalıştı” ifadelerini kullandı.
 
“GÜZEL BİR STADYUM KAZANDIRACAĞIZ”
2014 sezonunda Sitespor ve Kapaklıspor’u belediye olarak Kapaklı Belediyespor çatısı altında toplayacaklarını belirten Mandalı “İnşallah önümüzdeki sezon Sitespor ile Kapaklıspor’u Kapaklı Belediyespor çatısı altında toplayacağız. Çünkü burada iyi bir konumda olan Kapaklı Belediyespor’u güçlü görmek istiyoruz. Çok zor şartlar altında ilçe olduk. İlçe olmamızda katkısı olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kapaklıspor’un artık 1.Amatör Küme’de durmaması lazım. Süper Lige çıkmamız lazım. Aynı gündem maddesini de başarı için de sağlamak lazım. Alt yapısı olmadan bir takım başarı olamaz. Eğer yapamazsak takım çıktığı gibi düşer. Aynı duruma bizlerde düşeriz. Bu konuyla ilgili tek yürek olup çalışmalar yapacağız. Bu işi sevmemiz lazım. Kapaklı Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda stadın ihalesini yaptık. Yazışmalardan ötürü biraz geçte olsa stadyumu belediyeye on yıllığına kendimize tahsis ettik. Bu alan Spor Bakanlığına aitti ve ihaleyi gerçekleştirdik. İnşallah ileride oraya güzel bir şekilde tribün yapacağız. Birinci etap alt yapı idi. Stadyum yapıldıktan sonra tribünleri de yapacağız. Kapaklı’ya güzel bir stadyum kazandıracağız “ diye konuştu.
 
“KAPAKLISPOR’U SEVMEMİZ LAZIM”
İsmet Paşa Mahallesinde Kapalı Spor Salonu projelerinin bulunduğu belirten Mandalı “ Kazak gölü yolunda da gençlerimiz için halı saha, voleybol ve basketbol alanları kazandıracağız. Bunlar yapmaya çalışırken bütçemizden negatiflik yok. Paramız var ama evrak konusunda işler ağır gidiyor. Para ile suyun arasına bir sürü a4 kağıdı giriyor. Buradaki Kapaklıspor’da emeği geçen başkan, yöneticilerden ve futbolculara kadar ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu başarıyı elde etmek için büyük meşakkatli yollardan geldiler. Biraz daha Kapaklıspor’u sevmemiz lazım. Güzel bir kongre olduğunu gördüm. Kapaklıspor’a hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Belediye olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağımıza emin olabilirsiniz” diyerek konuşmasını tamamlandı.
 
“BAŞARI OLURSA HERŞEY ÖRTBAS OLUR”
Kongrede konuşma gerçekleştiren eski Başkan Zafer Çavuş “ 2007 yılında 1.Amatör Küme’de şampiyon olduğumuzda cebimizde bir kuruş para yoktu. Şampiyon olan futbolcularımıza yemek bile tertipleyememiştik. O gün Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı aradığımızda kendisinin Ankara’da olduğunu ve geldiğince bu konu ile ilgileneceği müjdesini almıştık. O gün ki şartlarda belediyeden gelen 5 bin TL’yi futbolculara teker teker dağıttım. Şampiyon olduktan sonra çıtayı yükseltmek istedik. Birinci Amatör Küme’de baya bir mebla harcayıp başarılı olamadık. 2007-2008 sezonunda aldığımız transferlerden kötüleri ayırıp Süper lige çıktık. İlk çıktığımız sezon Güray Danacı başkanlığında çok zor şartlar altında maddi imkan olmadan mücadele ettik. Maddi imkanlar artınca şampiyonluklar geldi. Sitespor’da maddi imkanlar sağlandığı için bu kategoriye yükseldi. Biz iki yıl Süper Ligde mücadele ettik. Biz yönetim olarak takım Süper Lig’de iken geldik. İkinci sezon federasyon ligden üç takım düşecek dedi. Üçüncü takım olarak o sezon ligden düştük. İki takım düşürselerdi o ligde kalacaktık. Futbolda düşerseniz yerlerde süründürürler. Başarısızlık oldu. Hoca olsanız kötülenirsiniz, yöneticilere başarılı olamadınız derler. Başarı olursa her şey örtbas olur. Başarısız olursa her şey söylenir” diye konuştu.
 
“SPORA SİYASET SOKULMASIN”
Bir takımın başarılı olması için tesisleşmenin şart olduğunu belirten Çavuş “ 2011 yılında sahamız için büyük uğraşlar verdik. O gün meclis kararını onaylayan bütün herkese teşekkür ediyorum. Şuanda saha yapılıyor. Bundan sonra ne yapacağız onu düşünmemiz lazım. Daha profesyonel bir yönetim alt yapısı ile güçlü düzen kurmamız lazım. Amatörce biz bu işi yaptık. İlçe olduk ve nüfus kalabalıklaştı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın Belediyespor yapma yönünde aynı fikirdeyim. Her zaman da desteklerim. Profesyonelce yönetilme taraftarıyım. Ben genel kurulun herkese hayırlı olmasını diliyorum. Spora da siyasetin sokulmasına da karşıyım. Muhalefette olsanız spora gelin. Sporun yanında olun. Dışardan eleştirmeyin. Sporcunun, yöneticinin her zaman yanında olmak zorundasın” dedi.
Bu zamana kadar Kapaklıspor’da yetişen oyuncuların toprak zeminde futbol oynadığını ifade eden Çavuş “ Gençlerimiz artık idmanlara gelmiyorlar. Nezih ve rahat bir ortamda spor yapmak istiyorlar. İki senedir Cengiz Vural hocamızla neler yaptığımızı herkes biliyor. Yetiştirdiğimiz üç dört sporcumuz var. Şu yapılan şartlarda bunlar bile başarıdır. Çalışma ortamı ve tesis yok. Bunlar olmadıktan sonra dünyanın en iyi teknik direktörünü de getirsen yine başarılı olamazsın. Kapalı Spor Salonu için Belediye Başkanına dilekçe vermiştim. Biz sosyal tesis istiyoruz. Sosyal tesiste garaj, mutfak, eğitim salonu, yatakhane, hakem odaları ve misafir takım odaları yapılmasını istiyoruz. Ben bu projenin yapılmasında sizlere destek vereceğim. Dışarıdan gelen bir takım da buraya gelip bu tesislerde kamp yapabilecek. Onun için bu projenin gerçekleştirilmesini istiyorum. Kapaklıspor’a hizmet eden bütün Kapaklısporlulara teşekkür ediyorum. 29.Genel Kurul herkese hayırlı olsun” dedi.
 
“ASLİ GÖREVİ DEĞİLDİR”
Spor camiasına yardımların Belediyelerin asli görevleri olmadığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Burada iktidar partisinde bulunan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın destekleri ise Ankara’da Spor Bakanlığına iletilebilir. Bu tesislerin yapılması için Ankara’da gerekli yazışmalar yapılabilir” diye konuştu.
 
“TEKİRDAĞ BUNA ÖRNEKTİR”
Kongrede konuşma gerçekleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu üyesi Akın Yılmaz, hayatı boyunca futbola siyaset karıştırmadığını belirterek “ Yıllarca sporun içinde yer aldım. Kapaklıspor gibi güzide bir kulübün kongresinin böyle olmaması gerekiyor. Trakya’da yer alan bütün takımların kongrelerinde bunlar yaşanıyor. Tekirdağ’da buna örnektir. Tekirdağ’ın üçüncü ve ikinci ligde oynayan takımı yoktur. Buda spora Tekirdağ’da destek verilmediğinin göstergesidir. Yeni Büyükşehir yasası ile birlikte belediyeler spor kulüplerine belli bir bütçe ve tesis yapmak zorunda kalacaklar. Tesisleşemezseniz, alt yapıyı oluşturamazsanız, genç nesiller yetiştiremezseniz ve dışardan getirdiğiniz oyuncularla bu başarıyı yakalayamazsınız” dedi.
 
“O RUH İÇİN TESİSLEŞME ŞARTTIR”
Yıllardır kulüplerde ve federasyonda yöneticilik yaptığını belirten Yılmaz “ Parayı bir yere kadar verirsiniz, bir yerden sonra başarıyı yakalamanız için mutlaka o ruhu yansıtmanız lazım. Çerkezköy Belediyespor yönetiminde iken 3.lig terfi maçlarında 150 milyarlık bütçe ile bir buçuk milyonluk bütçe ile mücadele eden takımı yerle bir etmiştik. O takımın içinde en az Kapaklı ve Çerkezköy’de oturan 9 oyuncu vardı. O zaman bizim futbolcu kardeşlerimiz biz başarısız olduk diyememenin endişeni yaşadıkları için parayı değil ruhlarını ortaya koydular. O ruhun yaşanması için tesisleşmenin şart olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün bu kongrede 30 değil de 500 kişinin olması gerekiyordu. Herkesin Kapaklıspor’a 100 TL verecek kadar bütçesi vardır. Ben her zaman yanınızdayım. Tekirdağ ve Ankara da kapıların açılması için elimden geleni yaparım. Maddi ve manevi yönden her şeyi yapmaya hazırım. İnsanları bir şeye özendirmek zorundayız. O tesisin yapılması da şarttır” ifadelerini kullandı.
 
BİLAL TOKUÇ BAŞKANLIĞINDAKİ YENİ YÖNETİM
Kapaklıspor’un yeni başkanı seçilen Bilal Tokuç yönetimde Adem Yavaş, Erol Buz, Yalçın Çevik, Sedat Yanar, yedeklerde Seçkin Dilsiz, Ergün Geldi, Hüseyin Bıyık, Kemal Şahin ve Ercan Yılmaz yer alırken, Denetim kurulunda ise Mürsel Türkkan, Tayfun Aşık ve Hasan Taşören yer alıyor. Kongrenin sonunda konuşma gerçekleştiren Başkan Bilal Tokuç “ Bizlere bu görevi layık gören herkese teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Kapaklıspor’u herkesin istediği yere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.