Protokol, engellilerin yürüyüşüne ilgisiz kaldı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında dün yürüyüş düzenlendi. Pera Villa Pastaneleri önünden başlayarak Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen engelliler anıta

GÜNDEM 13.05.2013 22:51:00 0
Protokol, engellilerin yürüyüşüne ilgisiz kaldı
KENDİ DÜNYALARINA GERİ DÖNECEKLER
Her fırsatta engellilerin yanında olduklarını söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’ın yürüyüşe katılmamasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Çetinkaya, farklı engel gruplarından binlerce engellinin, bir hafta süresince resmi yada özel çeşitli etkinliklerle kendilerini ifade etme, toplumla bütünleşme çabası içinde olacağını belirterek “Bu günlerden geriye yalnızca medya organlarına düşen birkaç satır, birkaç görüntü ve söz kalacak. Sonrasında engelliler yine görünmeyen, konuşulmayan, unutulan bir toplum kesimi olarak kendi dünyalarına geri denecek. Bu kısır döngü, yıllardır sürüyor ve alınmayan önlemler, yapılmayan görevler nedeniyle sürmeye de devam edecek. Evlerine hapsedilmiş on binlerce engelli, bir gün kendilerine de hayatın güleceğine olan umutlarını her gün biraz daha tüketecek” dedi.
 
ENGELLİLER EVLERİNE HAPSEDİLDİ
Her yeni düzenleme ile engellilerin hayatının iyileşmek yerine kötüleştiğini söyleyen Çetinkaya, yapılan düzenlemelerin kendilerini sakatladığını belirtti. Engellilerin evlerinin içine terk edildiğini söyleyen Çetinkaya “Hastaneleri bize mevzuatla yasakladılar. Tedavi olmayı, ilaç almayı, gerekli araç gereçlerimizi sağlamayı bizler için olanaksız hale getirdiler. Yıllardır boş tutulan kadroları açacağı, engellilerin çalışmasına olanak tanıyacağız dediler, sevindik. Sevincimizi de kursağımızda bıraktılar. Şaibeli bir sürecin sonunda, yine binlerce kadroyu boş, binlerce engelliyi işsiz bıraktılar” diye konuştu.
 
ACILARINI GÖNÜLDEN PAYLAŞIYORUZ
Hayrettin Çetinkaya’nın ardından engelliler Barbaros Caddesi’ndeki dernek binası önüne kadar yürüdü. Etkinlikler burada düzenlenen programla devam etti. Programda konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Hayırsever Serkan Karagöz, “Bu yaşadığımız dünyada rabbim her şeyi verebilir. Rabbimiz iyiliği, kötülüğü, acıya verir ama en güzeli de sağlık ve sıhhattir. Burada bulunan bir çok özürlü kardeşimizin acılarını bizler de gönülden paylaşıyoruz” dedi. Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da AK Parti hükümetinin engellilere yönelik yaptığı hizmetlerden bahsetti. AK Parti’nin dört yüz bin engelliye maaş verdiğini ifade eden Demirbağ “1 milyon civarında engelliye ve evinde hastaneye gidemeyenlere doktor evine gidiyor. Bütün bu yapılanlar bir lütuf değildir, engelli kardeşlerimizden ne kadar fazla yararlanıyorsak, onların o kadar da hakkı vardır. Bunları ödemek zorundayız. Yaptıklarımız yeterli değildir. Bundan sonra daha fazla hizmet yapacağız” dedi.
 
GÜZELLERE TAÇLARI TAKILDI
Konuşmaların ardından program güzellik geçidi ile devam etti. Güzellik geçidine katılan dernek üyelerine taçlarının takılmasının ardından Sakatlar Haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Programda ayrıca AK Parti İlçe Teşkilatı ve Hattat Tarım fabrikası tarafından engellilere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Program engelliler derneğinde bulunan resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.
 
PROTOKOL İLGİSİZ KALDI
Burada düzenlenen programa AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkan Vekili Erdoğan Fıçıçı, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Müjgan Serkan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu Okul Aile Birliği Başkanı ve hayırsever Müjgan Karagöz, okul müdürleri, Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Anadolu Teknik ve Anadolu Lisesi okul yönetimi ve öğrencileri, Müjgan Serkan Karagöz İlköğretim ve İş Okulu öğrencileri ile engelliler, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ