Türkiye büyüdü, büyümeye devam edecek

AK Parti Genel Merkezi tarafından Tekirdağ İli Halk Ziyareti programı kapsamında temaslarda bulunmak üzere Çerkezköy’e gelen İstanbul Millet Vekili ve AK Parti Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca, Kapaklı Tokatl?

GÜNDEM 13.05.2013 00:33:00 0
Türkiye büyüdü, büyümeye devam edecek
2002 YILI İLE MUKAYESE DAHİ EDİLEMEZ
AK Partili 7 Milletvekilinin Çerkezköy’ü ziyaretleri kapsamında Cumartesi günü saat16.30 da Kapaklı İlçesi’nde faaliyet gösteren Tokatlılar Derneğini ziyaret eden İstanbul Millet Vekili ve AK Parti Tekirdağ Koordinatörü Harun Karaca, dernek başkanı Bekir Atak ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Dernek üyeleriyle bir süre sohbet eden Harun Karaca daha sonra AK Parti Hükümetinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Harun Karaca, herşeyin 2002 yılı öncesiyle mukayese edilemeyecek derecede geliştiğini; eğitim- öğretim, istihdam, İMF den bağımsız ekonomiye yön vermek, sağlık alanındaki yenilikler gibi hükümet tarafından yapılan çalışmaların Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkardığını ifade etti. Harun Karaca “Biz, başarımızı sizin dik duruşunuza borçluyuz” dedi.
 
KENDİMİZ DE YARGILIYORUZ
AK Parti Genel merkezi tarafından koordine edilen dış görevler nedeniyle Tokatlıları ziyaret etme imkânı bulduğunu belirten Harun Karaca “Her yıl değişen görev yerimiz nedeni ile bu sene Tekirdağlı insanımızla birlikte olmamız planlandı. AK Parti, bir taraftan çalışırken diğer taraftan da kendisini sorguluyor. Biz hiçbir zaman vatandaşın yanlış dediği bir şeyi dikte etmedik. Yanlış görülmüşse o yanlışı bir kere daha masaya yatırıp, doğru olan noktada vatandaşımızla buluşmayı amaçladık.” diye konuştu.
 
DİK DURUŞUNUZLA BAŞARDIK
Harun Karaca, “On bir yıllık iktidarı zarfında geçirmiş olduğu genel ve yerel seçimlerde yıpranmayıp oyunu artıran tek parti AK Parti’dir. Bu unvan, bu güne kadar hiçbir partiye nasip olmamıştır. Bu başarı bizim olduğu kadar aynı zamanda sizin başarınızdır. Çünkü siz arkamızda dik durdunuz. Sizin dik duruşunuz bizim dik durmamızı gerektiren yerlerde bizlere güç vermiştir. Bu dik duruş sonuçta, ülkemizin itibar gören bir ülke olmasını sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.
 
MF YE BAĞIMLI OLMAKTAN KURTULDUK
Türkiye’nin ciddi bir konuma sahip ülke olduğunu, dış mihrakların ülkemiz üzerinde değişik oyunlar sergilemelerine rağmen, bu gücü sayesinde planlarının tutmadığına dikkat çeken Harun Karaca “10 yıl önce AK parti Hükümetini yıkmak adına sergilenen oyunlar tutmamıştır. Bunu başaramayanlar daha sonra değişik taktikler izleyerek ekonomik alanda planlar kurmuşlardı. Onda da başarılı olamadılar. Türkiye ilk kez bizim hükümetimiz döneminde İMF ye bağımlı olmaktan kurtulmuştur. Başbakanın olağanüstü programı sayesinde 2008 yılında İMF ye güle güle diyebilme başarısını sağladık” iddiasında bulundu.
 
BÜYÜME SAĞLADIK
Yunanistan, Portekiz ve İtalya gibi daha birçok ülkenin ekonomisi çökmüşken Türkiye’de büyüme sağlandığını savunan Hasan Karaca sözlerine şöyle devam etti: ”Türkiye her alanda hızlı bir büyüme sağlayacak konuma gelmiştir. Bazı alanlarda eksiklerimizin olduğu doğrudur. Kısa zamanda bu kadar iş başaran AK parti iktidarı bundan sonraki çalışmalarında da bu eksiklikleri giderecektir. Siz yeter ki dik duruşunuza devam edin; biz sizi modern bir ülke vatandaşının sahip olduğu imkânlara kavuşturmak için daha fazla çalışacağımıza söz veriyoruz”
 
ASGARİ ÜCRETLE ALAY EDİLİYOR
Tokatlılar Derneğinde bulunan vatandaşların bir kısmı, asgari ücret konusunda hükümet kanadından bir bakanın, asgari ücret için ‘İyi para’ demesinin Türk insanıyla dalga geçmek olduğunu savunanlara karşılık Hasan Karaca, “Bu beyanatın dalga geçmek manasında algılanması doğru değildir. Bakanın bunu, ülke şartları göz önünde bulundurulduğunda küçümsenmeyecek bir miktar olarak değerlendirdiğine inanıyorum. Gerek asgari ücretle çalışanlarımız, gerekse emeklilerimizin almış olduğu para elbette ki az miktarlardadır. Biz şimdi her emekliye 200 lira bir zam vermiş olsak ülkemizin yüzde 34 üne tekabül eden emeklilik maaşlarının bize faturası 26 katrilyon olarak yansır. Bizden sonraki iktidarların bunu karşılayabilmesi imkânsız olur.” değerlendirmesini yaptı. 
 
TEŞKİLAT TAM KADRO
Kapaklı Tokatlılar Derneği ziyaretine İstanbul Millet Vekili ve Tekirdağ Koordinatörü Hasan Karaca, AK Parti Kapaklı Teşkilatı Başkanı Ali Osman Orhan, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğuş, Salih Bezgin, Ahmet Doğaç, Tokatlılar Derneği Başkanı Bekir Atak ve dernek yönetim kurulu üyeleri iştirak etti.  
 
Haber / Asım YAVUZ