Kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı dün saat 12.00’da Kapaklı Tokatlılar Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Mandalı Dernek Başkanı Bekir Atak, dernek üyeleri ve çok sayıda Tokatlı tarafından ka

GÜNDEM 9.05.2013 21:34:00 0
 Kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz
BİRLİK İÇİNDE HAREKET EDİYORUZ
Ziyarette, Sivil Toplum Örgütlerinin ekonomiye, topluma, sosyal dayanışmaya, birlik ve beraberliğin pekişmesine katkıda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Mandalı, Kapaklı Tokatlılar Derneği’nin, sadece bir yöresel dernek gibi değil, ülkeye daha da yararlı çalışmalar yapmak amacı ile çalıştığını dile getirdi. Çiçeği burnunda ilçe Kapaklı’da, Türkiye’nin her il ve ilçesinden gelen vatandaşların bulunduğuna dikkat çeken Mandalı, “İnsan, yaşadığı yeri sevmeli. Aynı zamanda geldikleri yöreleri de unutmamalıdır” dedi. İlçede yaşayan vatandaşların sorunlarını ve mutluluklarını derneklere yapılan ziyaretlerde paylaştıklarını söyleyen Mandalı, birlik içinde hareket etmeye özen gösterdiklerini ifade etti.
 
HEPİMİZ KAPAKLILIYIZ
Derneklerin, toplumun gelişimi, ilerlemesi ve sorunların aşılması adına yararlı çalışmalarda bulunduğuna değinen Başkan İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi olarak dernekleri önemsediklerini ve onların düşüncelerinden yararlandıklarını kaydetti. Tüm derneklerin etkinliklerine katılmaya gayret ettiklerini söyleyen Mandalı, “Hepimiz Kapaklılıyız. Kapaklımızı seviyoruz. Kapaklımızda yaşayan her yöre, her bölge insanıyla güzel bir renk yumağıyız. Sevgimiz, saygımız, ülkemize olan bağlılığımız ile daha güzel günlere birlikte yürüme inancındayız” diye konuştu. Derneklerin ciddi bir sivil toplum örgütü konumuna geldiğini belirten Mandalı, bu tür ziyaretlerde belediyenin projelerini anlatma imkanı bulduklarını ifade etti.
 
BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ
Kapaklı’nın  Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen insanların barış ve uyum içerisinde yaşadığı müstesna bir şehir olduğunu belirten  İrfan Mandalı, yöresel dernekleri, ülkemizin her yöresinden Kapaklı’ya yerleşen vatandaşları en büyük zenginlik olarak gördüklerini ifade etti. Kapaklılık bilincine sahip çıkarak faaliyetlerini sürdüren, üyeleri arasında yardımlaşma ve dayanışma bilinci oluşturan her derneğin yanında olduklarını söyleyen Mandalı, “Hangi yöreden gelirse gelsin tüm Kapaklı hemşerilerimizle bir bütünüz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
AYNI HİSLERİ TAŞIYORUZ
Türkiye coğrafyasının farklı bölgelerinde yaşamış insanlarının bir araya gelerek oluşturdukları yardımlaşama ve dayanışma derneklerinin sosyal yapıyı güçlendirdiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Türkiye’nin her bölgesinden Kapaklımıza gelen kardeşlerimizle bir masanın etrafında oturarak aynı hisleri taşıyoruz. Ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz, Kapaklımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizi bir ve beraber kılan kardeşlik duygusunu kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz ” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Dernek Başkanı Bekir Atak ise kendilerini her zaman destekleyen Başkan İrfan Mandalı’ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ