Çerkezköy’de kat düzenlemesi yapılacak

Çerkezköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu önceki gün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 9.05.2013 21:25:00 0
 Çerkezköy’de kat düzenlemesi yapılacak
KOMİSYON RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Asuman Azak, Süleyman Ak, Ziya Osmanoğlu ve Halil Demirkıran mazeret bildirerek katılmazken, Zafer Erdağ ise mazeretsiz olarak toplantıya katılmadı. Açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Kesin Hesapları ile ilgili Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.
 
TAHAKKUK ORANI YÜZDE 108
Komisyon raporu ile ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mustafa Gümüş, 2012 Mali Yılı Gelir Bütçesi’nin 48 milyon olarak öngörüldüğünü, bu sürede toplam 51 milyon 893 bin TL gelir tahakkuk ettiğini bunun ise 49 milyon 844 bin TL’sinin tahsil edildiğini söyledi. Gerçekleşen tahakkuk oranının yüzde 108, gerçekleşen tahsilât oranının yüzde 104 olduğunu belirten Gümüş, “Tahakkukun tahsilâta oranı ise yüzde 96 oldu” dedi. Gider bütçesinin ise 2012 Mali Yılı içerisinde 47 milyon 640 bin TL gerçekleştiğini ifade eden Gümüş “Gider Bütçesinin gerçekleşme oranını ise yüzde 99 oldu” dedi. 
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bu tabloya bakıldığında iyi bir bütçe planlaması yapıldığını belirtti. Bütçe planlamalarının gerçekleşme oranlarının yüzde 100’e yakın olduğunu söyleyen Ertem, “Şuanki bütçemiz yaklaşık 50 milyon TL’dir. Bütçe arttıkça, bütçeden yatırıma ayırdığımız payın oranı da artacaktır” diye konuştu. Hesaplarla ilgili bütçe komisyonunun oy birliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile karara bağlandı.
 
KOMİSYONUN KARARI OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de SGK’ın İmar Komisyonu’na havale edilen plan değişikliği talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Komisyon oy birliği ile red kararı alırken, komisyonun red yönündeki tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Veliköy Belediyesi’nin yine İmar Komisyonu’na havale edilen plan tadilatı talebine ilişkin raporunun da görüşüldüğü toplantıda, Çorlu Çerkezköy Bağlantı Yolu üzerinde bulunan 485 ada 4 ve 5 nolu parsellerde plan tadilatı yapılmasına ilişki Demet Eroğlu ve Mehmet Yıldırım’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile aldığı karar, meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi.
 
5 YIL ŞARTI KONULDU
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin bir önceki toplantıda İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edilen parsel talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi İmar İşleri Müdürü Esra Hasanoğlu, gündem maddesi ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “THK Çerkezköy Şubesi, Çok Amaçlı THK Çerkezköy Şubesi Hizmet Binası yapımı için 921 ada 2 parselde bulunan bin 190 metrekarelik alanın tapu devrinin bedelsiz yapılmasını talep ediyor” dedi. Kuruluşun talebi, tapu devrinden sonraki 2 yıl içinde inşaata başlanılması ve tapu devrinden sonraki 5 yıl içinde de inşaatın tamamlanıp hizmete sunulması şartıyla kabul edilmesine ilişkin komisyon tavsiye kararı meclis tarafından oybirliği ile karara bağlandı. Bahse konu inşaat belirtilen süre içinde tamamlanamazsa, üzerindeki yapılarla birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne devredileceği belirtildi.
 
HAMAM KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRMAK İSTİYORUZ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İstasyon Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin plan tadilatı talebine ilişkin komisyon raporu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar Komisyonu’na havale edilen Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi içinde Sosyo-Kültürel Tesis Alanı oluşturulması konusu görüşüldü. Bu alana hamam yapılacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu projenin, hamam kültürünü yeniden canlandırmak adına gerçekleştirmeyi planladıkları bir proje olduğunu belirtti. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
CHP’DEN RED
Hamam konusuyla ilgili gündem maddesinin görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kızılpınar Belediyesi’nin İmar Komisyonu’na havale edilen İmar Planı Revizyonu hakkındaki yazısına ilişkin komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Kızılpınar’da çok sayıda imar planı bulunduğunu ve yapılan düzenlemeyle bu planların birleştirildiğini belirten Ali Ertem, komisyonun Demet Eroğlu ve Mehmet Yıldırım’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul ettiği tavsiye niteliğindeki kararını oylamaya sundu. İlgili gündem maddesi mecliste de oyçokluğu ile karara bağlandı.
 
AZ ALANA FAZLA DAİRE YAPMA DERDİNE DÜŞMÜŞLER
Gündem maddesinin oylanmasının ardından konuşan Başkan Ali Ertem, Çerkezköy’de emsal değerinin 2,5’i aşmaması gerektiğini vurgulayarak “Almanya’nın yüz ölçümü bizden küçük ama nüfusları bizden çok fazla. İngiltere’nin yüz ölçümü bizden küçük fakat nüfusları bizim nüfusumuzla neredeyse aynı. Buna rağmen bu gibi gelişmiş ülkelerde yapılaşmalar genellikle 2-3 kat iken, bizim ülkemizde ise insanlar nasıl çok daha ucuza ve az alana çok daha fazla daire yaparım derdine düşmüşler” dedi.
 
2 YIL İÇİNDE İNŞAATA BAŞLANILMALI
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 1506 ada 1 parselde bulunan toplam 6 bin 500 metrekarelik alanın, ‘Gençlik Merkezi’ yapılmak üzere Tekirdağ Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi yönündeki İmar ve Bütçe Komisyonları kararı görüşülerek meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Başkan Ali Ertem “THK Hizmet Binası’nda olduğu gibi, yer tahsisinden sonraki 2 yıl içinde inşaata başlanılması ve 5 yıl içinde de hizmete açılması şartı bu madde için de geçerli” dedi.
 
KAT DÜZENLEMESİ YAPILACAK
Toplantının son gündem maddesinde ise TREDAŞ trafo yeri talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İmar Komisyonu’nun oybirliği ile aldığı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1338-1339 nolu parsellerin kenarındaki park alanı içinde trafo alanı oluşturulmasına ilişkin karar, meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçenin muhtelif noktalarında kat düzenlemesi yapılacak” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ