Kınıklı Deresi ıslah edilecek

Sultanköy Belediyesi Kınıklı Deresi’nin ıslahı için kolları sıvadı. 2010 yılında yapılan çalışmaların sonuçlarını almaya başlayan Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan ve Ä

GÜNDEM 9.05.2013 19:34:00 0
Kınıklı Deresi ıslah edilecek
ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Sultanköy Belediye Başkanlığı’nın 2010/5 sayılı akarsu ve dere yataklarının ıslahı genelgesine istinaden, belediye sınırları içinden denizin 0 (sıfır) noktasına ulaşan 4.3 kilometre uzunluğundaki Kınıklı deresinin 2.3 kilometresini toprak setlerle ıslah çalışmalarının 2010 yılının temmuz ayında Tekirdağ DSİ. 113. Şube Müdürlüğü ile ortak hareket edilerek yapıldığını ifade eden Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan “Yapılan çalışmalar beldemizde 2007 yılında meydana gelen taşkına istinaden Edirne DSİ 11. bölge müdürlüğü tarafından hazırlanmış dere kesit projelerine uygun olarak düzenlenmiştir. Bu çalışmaların amacı hakkında Kınıklı deresinin her iki sahilinde parselleri bulunan vatandaşlara anlatılarak, arazilerinin ya da varsa evlerinin taşkından korunmak amacıyla yapıldığının bilgileri verilmiş ve mülkiyetleri bulunan vatandaşların yüzde 90’ından muvafakatname alınarak çalışmalar tamamlandı. Ayrıca 2012 yılının ekim ayında belediyemiz tarafından onaylanan ilave revizyon 1. etap konut ve konut gelişme alanlarını kapsayan imar planı çalışmaları sırasında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Edirne 11. Bölge Müdürlüğünün “Kınıklı deresinin her iki sahilinde minumum 5.00 m yol şeridi bırakılması gerekmektedir ” görüşü doğrultusunda planlarımız oluşturulmuştur” dedi.
 
PROJE İHALESİ YAPILMASI PLANLANIYOR
Kınıklı Deresi’nin ıslahını İstanbul 14. Bölge Müdürlüğü’nün üstlendiğini söyleyen Çolpan “İstanbul 14. Bölge Müdürü Sedat Özpınar ile yaptığımız görüşmelerde Kınıklı Deresinin ölçüm çalışmalarını yapıldığı bilgisini aldık. Derenin 500 yıllık taşkına göre yapılandırılacağını söyleyen Özpınar, derenin 2 - 2,5 metre derinliğinde ve 22 km uzunluğa sahip olduğunu söyledi. Halihazır Harita çalışmalarının yersel ölçümlerinin tamamlandığı ve sayısal ortamda çizim aşamasında olduğunu, çizim çalışmaları tamamlandıktan sonra en kısa sürede oluşan halihazır duruma göre proje ihalesinin yapılmasının planlandığını da belirtti” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ