Miniklere trafik dersi

Günümüz insanının birinci derece problemlerinden olan Trafik ve trafik kazaları konusu, Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencilerine anlatıldı. Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği görevlisi Sebahat

GÜNDEM 9.05.2013 01:03:00 0
Miniklere trafik dersi
Kapaklı Gazi İlkokulu öğrencileri, trafik konusunda bilgilendirildi. Sunum eşliğinde işlenen trafik konusu, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.
 
SUNUM EŞLİĞİNDE DİNLEDİLER
6-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Kapaklı Gazi İlkokulu’nda ana sınıfı ve 2.3.4. sınıf Trafik Güvenliği Kulübü öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Dün saat 11.00’da Gazi İlkokulu Etkinlik Salonu’nda başlayan trafik eğitimi, Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli Sebahattin Yalçın tarafından verildi. Trafik eğitimi dersine Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri Seçkin Tali ve Gökhan Sallakeyoğlu da katıldı.
 
KURALLARA UYAN ZARAR GÖRMEZ
Trafik ve trafik kurallarının değişik görsellerle anlatıldığı eğitim çalışmasında ayrıca yayaların uyması gereken kurallar ile araç sürücülerinin uyması gereken kuralların yanı sıra trafik işaretlerinin önemine vurgu yapıldı. Sebahattin Yalcın ayrıca karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken hususlar, çocukların bisiklet kullanabileceği yerler, araçlara binerken ve inerken nasıl davranılacağı, emniyet kemerinin önemi, ön koltukta oturabilmenin şartları, trafik polisi, yer işaretleri ve trafikte görme ve sürücüler tarafından görülebilmenin önemine işaret etti. Çerkezköy Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği görevlisi Sebahattin Yalçın, Trafik kurallarının uzun araştırmalar sonucunda uygulanması için konulduğunu belirterek “Konulmuş olan kurallara uyulduğu taktirde inanıyorum ki hiçbir insanın trafik nedeni ile zarar görmez” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ