1 ayda 2 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi’nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında Zabıta Müdürlüğü’nün Nisan Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Zabıta

GÜNDEM 9.05.2013 00:36:00 0
1 ayda 2 işyeri mühürlendi
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Hilmi Gökçe geçtiğimiz gün yapılan Aylık Değerlendirme Toplantısı’nda birim olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
19 İLAN TUTANAK ALTINA ALINDI
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Hilmi Gökçe, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleşen Nisan Ayı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda Zabıta Müdürlüğü faaliyetlerini anlattı. Nisan ayı içerisinde 9 Sıhhi Müessese için İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı düzenlendiğini belirten Hilmi Gökçe, Umuma Açık 3 işyerine de İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı verildiğini kaydetti. Belediye ve diğer kurumlardan gelen 19 ilanın tutanak altına alındığını söyleyen Gökçe, 15 hoparlör ilanının da zabıt varakalarının düzenlenip teslim edildiğini sözlerine ekledi.
 
3 DEFİN İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Kapaklı’da Nisan Ayı içerisinde 3 vatandaşın defin işlemlerinin gerçekleştiğini dile getiren Hilmi Gökçe, bu süre içerisinde Zabıta Müdürlüğü’ne gelen 260 evrak ile gönderilen 173 evrakın da kayıt altına alındığını söyledi. Nisan Ayı içerisinde 2 iş yerinin mühürlendiğini belirten Hilmi Gökçe, “Nisan Ayı’nda İlçemizin Cadde ve Sokaklarındaki eksik baca kapakları ve bozuk yollar tespit edilip Fen İşleri Müdürlüğü’ne bildirildi. Emniyet Müdürlüğü’nden gelen tutanaklara zabıt varakası düzenlenip cezai işlemleri encümene havale edildi” dedi.
 
PAZAR YERLERİ DENETLENİYOR
Zabıta ekiplerince Perşembe ve Pazar pazarının kontrolünün diğer aylarda da olduğu gibi yapıldığını ifade eden Zabıta Müdür Vekili Hilmi Gökçe, ilçedeki çöp şikâyetlerinin de incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldığını ve eksik çöp bidonlarının tamamlandığını kaydetti. Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin denetlendiğini söyleyen Gökçe, tüm cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildiğini ve yıkama işlemi yaptırıldığını sözlerine ekledi.
 
İNŞAATLAR UYARILDI
Zabıta ekiplerinin kaldırım ve yola demir ve tuğla gibi inşaat malzemeleri dökmemeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda inşaatlara uyarılarda bulunduğunu belirten Gökçe, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kurulan sigara komisyonunda zabıta ekiplerinin de görev alıp denetimlere çıktığını söyledi. Gökçe, Kapaklı Emniyet Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon ile birlikte internet cafe ve oyun salonlarının denetlendiğini belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ