Veliköy de katı atık bedelleri kaldırıldı

Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Meclis Üyesi Kani Var’ın yokluğunda, Meclis Başkanvekili Şahin Büyükkaban başkanlığında gerçekleş

GÜNDEM 7.05.2013 22:16:00 0
Veliköy de katı atık bedelleri kaldırıldı
Veliköy Belediyesi’nin dün saat 10.00’da gerçekleşen Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in izinli olması nedeni ile Meclis Başkanvekili Şahin Büyükkaban başkanlık etti.
 
İZİNLİ OLAN BELİNDİR TOPLANTIYA KATILMADI
Toplantıya izinli olan Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in yanı sıra mazeretli olan meclis üyesi Kani Var da katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, bir önceki meclis kararının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 
 
1 MİLYON 824 BİN 708 TL 2013’E DEVRETTİ
Toplantıda ilk görüşülen konu 2012 Yılı Bütçe Kesin Hesapları konusu oldu. Gündem maddesi ile alakalı meclis üyelerini bilgilendiren Veliköy Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hasan Araç, 2012 yılı tahmin edilen gelir bütçesinin 6 milyon 998 bin 900 TL, tahakkuk eden gelirler toplamının 7 milyon 733 bin 588,96 TL olduğunu belirtti. Tahsil edilen gelirler toplamının 5 milyon 909 bin 076,66 TL olduğunu söyleyen Araç, 1 milyon 824 bin 708 TL’lik alacağın ise 2013 yılına devredildiğini sözlerine ekledi.
 
TOPLAM GİDER 6 MİLYON 34 BİN 925,62 TL
2012 Yılı Bütçe Kesin Hesapları konusunda yaptığı açıklamalara gider kalemleri ile devam eden Mali Hizmetler Müdürü Hasan Araç, 2012 yılı tahmin edilen gider bütçesinin 6 milyon 772 bin 500 TL olduğunu kaydetti. Veliköy Belediyesi’nin bir yıllık süre içerisindeki gerçekleşen toplam giderinin 6 milyon 34 bin 925,62 TL olduğunu ifade eden Hasan Araç, tahmini gider bütçesinin gerçekleşme oranının ise yüzde 89,11 olduğunu kaydetti. Hasan Araç tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere mevcut oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
 
KOLAYLIK SAĞLAMALIYIZ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise su borçlarının taksitlendirilmesi konusu görüşüldü. Konuyla alakalı görüşlerini paylaşan Meclis Başkanvekili Şahin Büyükkaban, Çerkezköy Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ay konuyla alakalı benzer bir karar aldığını anımsattı. Veliköy’de çok sayıda vatandaşın su borcunun bulunduğuna dikkat çeken Büyükkaban, “Bu kişiler ile alakalı Belediye olarak işlem yapmalıyız. Fakat bunu yaparken bu vatandaşlarımıza borçlarını ödemeleri konusunda da kolaylıklar sağlamamız, onları sıkmamamız gerekiyor” diye konuştu.   
 
TOPLAM SU BORCU 256 BİN 302 TL
Veliköy Belediyesi sınırları içerisinde toplam 419 kişinin belediyeye su borcu olduğunu ifade eden Şahin Büyükkaban, bahse konu su borcu toplamının ise 256 bin 302,98 TL olduğunu belirtti. Veliköy Belediyesi olarak daha önce de su borcu konusunda benzer kararlar alındığına dikkat çeken meclis üyesi Sedet Göral ise kolaylık sağlamaktan çok, caydırıcı kararlar alınması gerektiğine vurgu yaptı. Su borcu olduğu halde evinin 4.-5. katını çıkan kişilerin olduğunu söyleyen Göral, “Belediye olarak bu kişilere bir sınırlama getirmemiz gerekiyor. Su borçlarını ödemeden belediyede başka işlemler yapmalarının önüne geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bahse konu gündem maddesi de görüşülmek üzere mevcut oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 
KATI ATIK BEDELİ KALDIRILDI
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesine geçildi. Su tahsilatlarında alınan Katı Atık Katkı Payı’nın 2014 yılı sonuna kadar alınmamasına karar verildiğini belirten Şahin Büyükkaban, 2014 Mart ayı sonu itibari ile Veliköy Belediyesi’nin Çerkezköy Belediyesi’ne bağlanacağını, daha sonraki süreçte konuyla ilgili kararı Çerkezköy Belediyesi’nin alacağını ifade etti. Komisyon tavsiye niteliğindeki kararı mevcut oybirliği ile meclis tarafından da kabul edildi.
 
SPOR KULÜBÜNE MADDİ YARDIM
Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın son gündem maddesinde ise belde sınırları içerisinde faaliyet gösteren spor kulübüne yardım yapılması konusu görüşüldü. Spor kulüplerine yardım konusunda Belediyelerin 2013 itibari ile yasalar çerçevesinde önünün açıldığını dile getiren Şahin Büyükkaban, “Fakat bunu yaparken belediyemizin toplam tahakkuk eden gelirin binde 7’sini geçmememiz gerekiyor” diyerek yardımın yasalarla sınırlandırıldığına dikkat çekti. İlgili gündem maddesi de mevcut oybirliği ile kabul edildi.
 
BİR SONRAKİ TOPLANTI 14 MAYIS’TA
Tüm gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Veliköy Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. Meclis Başkanvekili Şahin Büyükkaban alınan kararların hayırlara vesile olmasını temenni ederken, bir sonraki oturumun ise 14 Mayıs Salı günü saat 10.00’da yapılacağını sözlerine ekledi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ