Çerkezköy ve Kapaklı’da 140 ünite kan toplandı

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy ve Kapaklı’da yürütülen, kan bağışı kampanyası kapsamında Kan Bağışı Otobüsü iki gün boyunca 11.00-19.00 saatleri arasında duyarl?

GÜNDEM 6.05.2013 23:12:00 0
Çerkezköy ve Kapaklı’da 140 ünite kan toplandı
Çerkezköy ve Kapaklı'ya gelerek gönüllü kan bağışlarını kabul eden Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi Gezici aracı Cuma ve Pazar günleri toplam 140 ünite kan topladı. Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi'nin, Dr. Ahmet Öztürk ve üç hemşirenin gözetiminde gerçekleştirdiği kampanya çerçevesinde Çerkezköy'de 60, Kapaklı'da ise 80 ünite kan toplandı.
 
İLK DURAK ÇERKEZKÖY
İlk olarak Çerkezköy'e gelen Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi Gezici aracı, Cuma günü Belediye Binası önünde kan alımına başladı. Toplam 8 saat Belediye Meydanı'nda gönüllülerden kan alan Kızılay ekibi, toplam 60 ünite kan topladı. Pazar günü de Kapaklı'ya geçerek, Belediye Binası önünde kan almaya başlayan Kızılay ekibine, vatandaşların gösterdiği ilgi Kızılay yetkililerini sevindirdi. Önce form doldurulan, ardından da kan ölçümü yapılan ve kan vermesinde sakınca bulunmayan gönüllü vatandaşlardan kan alındı. Kızılay ekibi, doktor kontrolünden geçen 97 kişiden, durumu kan vermeye uygun görülen 80'inin kan bağışlarını kabul etti.
 
TOPLAM 140 ÜNİTE KAN TOPLANDI
Çerkezköy ve Kapaklı'dan toplam 140 ünite kan toplayan Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi yetkilileri Çerkezköy ve Kapaklı'dan memnun bir şekilde ayrıldılar. Kan vermenin insan hayatında önemli bir nokta olduğunu söyleyen Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi doktoru Ahmet Öztürk "Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı'da gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER