Yöresel tatlar beğeniye sunuldu

Türkiye’nin 81 ilindeki ilçe, belde ve köylerde gerçekleştirilen ve 10 gün boyunca devam edecek olan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kermesi Kapaklı’da Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi’nde

GÜNDEM 6.05.2013 23:02:00 0
Yöresel tatlar beğeniye sunuldu
Kapaklı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışı önceki gün saat 10.00’da gerçekleştirildi.
 
10 GÜN SÜRECEK
Cumhuriyet Mahallesi Dumlupınar Caddesi’nde Kapaklı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Kermes 10 gün boyunca devam edecek. Kermeste döner, köfte, sarma, içli köfte, mantı, gözleme, tatlı çeşitleri gibi gıda ürünlerinin yanı sıra, ev hanımlarının kendi elleri ile hazırladığı el işi ürünler de Kapaklı halkının beğenisine sunuldu. 
 
KERMESİMİZ 81 İLDE DE YAPILIYOR
Kermesten elde edilecek gelirin dernek faaliyetlerinde kullanılacağını ifade eden Kapaklı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Aktürk, “Derneğimiz Çorlu’da bir hizmet binası, Adıyaman’da Külliye ve İstanbul’da da bir üniversite yapıyor. Türkiye’nin 81 ilindeki ilçe, belde ve köylerde gerçekleştirilen bu gibi kermeslerden elde edilen gelirler, bu projelerin hayata geçirilmesi kapsamında kullanılacak” dedi.
 
SOSYAL İÇERİKLİ FAALİYETLER YAPIYORUZ
Kapaklı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Kapaklı’da daha çok sosyal içerikli faaliyetlerde bulunduğunu söyleyen Mustafa Aktürk, “Hacı adaylarına kılavuzluk hizmetleri veriyoruz. Ramazan Aylarında tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kumanya yardımı yapıyoruz. Kurban Bayramlarında kurban kesim hizmetlerinin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere de kurban hissesi veriyoruz. Her yaş grubuna dini eğitim veriyoruz” dedi.
 
FİZİKİ BİR PROJEYE İMZA ATACAĞIZ
Derneğin Çorlu’ya bağlı olduğunu ifade eden Aktürk, Çorlu’da yapılmakta olan hizmet binasının tamamlanmasının ardından Kapaklı’da da bir öğrenci yurdu ya da kreş gibi fiziki bir projeye imza atabileceklerini sözlerine ekledi. Aktürk, kermesin düzenlenmesinde emeği geçen herkse teşekkür etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ