Erzurumlular Derneği’nde kurucu yönetim oluşturuldu

Karaağaç’ta, yedi yıl boyunca hizmet veren ve Ocak ayında kapanan Karaağaç Erzurumlular Derneği’nin yeniden faaliyete geçmesi için çalışmalar başladı. Derneğin yeniden faaliyete geçmesi konusunun gÃ

GÜNDEM 6.05.2013 22:19:00 0
Erzurumlular Derneği’nde kurucu yönetim oluşturuldu
KURUCU YÖNETİM OLUŞTURMALIYIZ
Toplantıda konuşan Erzurumlular Derneği Eski Başkanı Osman Nuri Karadaş, derneğin kapatılmasındaki etkenlerin bir tarafa bırakılıp, gelecekte neler yapılabileceğinin konuşulmasının önemine dikkat çekti. Geçmişi bir tarafa bırakıp, bir kez daha konuşmamak kaydıyla, yarın neler yapılabilir konusunun görüşülmesi gerektiğini ifade eden Karadaş “Bu noktada sevgiyi, hoşgörüyü, insanlığı ve sosyal yönümüzü ön plana çıkarmak, hepimiz için en doğru olan hareket olacaktır. Dün ile bu gün arasında hızlı bir değişim yaşamaktayız. Karaağaç’a gelen hemşerilerimizi tanımadığımız gibi, onların da bir derneğimiz olmaması nedeniyle bizlere ulaşamadıklarını görmek, bizim için büyük bir ayıptır. Bu eksikliği gidermek adına bir kurucu yönetim oluşturmalıyız” dedi.
 
YANINIZDA OLMAYA HAZIRIM
Karadaş kimin başkan olacağı noktasında takılıp kalmanın yanlış olacağını belirterek “Başkan olmamam kaydıyla kurulacak olan yönetimde severek görev alacağımı belirtmek istiyorum. Maddi ve manevi yapabileceğim her türlü yardımla yanınızda olmaya hazırım. Başkan olmaya aday olacaklar arasından tahsilli olanların yarışarak başkan olmalarının, derneğin geleceği açısından önemli olduğunu ifade etmeliyim. Bana hiç kimsenin tanımadığı imkânları, ben başkan ve yönetimine tanımaya söz veriyorum. Zira benim yönetimim zamanında ben hem başkan olmak zorunda kalmıştım hem de üye. Bu durumun tekrar yaşanmaması adına herkesin elini taşın altına sokmasını istirham ediyorum” dedi.
 
DERNEK OLMADAN SOSYAL AKTİVİYE İÇİNDE OLAMAYIZ
Toplantıda konuşan Selim Işık da, saygı ve sevginin esas alınması; kin ve nefretin bir köşeye itilmesi sonrasında başarılmayacak hiçbir zorluğun olmayacağını vurgulayarak, yedi yıl boyunca derneğe başkanlık etmiş olan Osman Nuri Karadaş’a hizmetleri nedeni ile teşekkür etti. Dernek olmadan herhangi bir sosyal aktivite içerisinde olmalarının mümkün olmadığını ifade eden Işık “Gerek cenaze törenlerimizde, gerekse düğün merasimlerimizde, birlik ve beraberlik ruhunu sergileyebilmemiz, ancak bir dernek kurmamızla mümkündür. Bu güne kadar dernek adına, bizlere hizmet sunan önceki yönetime bir kez daha teşekkür ederek, bundan sonraki çalışmalarımızda yanımızda olmalarını bekliyoruz” dedi.
 
HERKES DUYARLI OLMALI
Abdurrahim Bulut da iyi ya da kötü her ne sıfat adı altında olursa olsun bir önceki derneğe emek veren herkese teşekkür etti. Bulut “Bundan sonra çok daha esaslı bir yönetim oluşturarak, sosyal meselelerimizin bir bütün ve beraberlik içerisinde şekillenmesini sağlamak adına kurucu yönetimimizi oluşturmak zorundayız. Bu konuda herkesi duyarlı olamaya, hoş görülü davranmaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum. Geçmişe takılıp kalmak, geleceğe yön verememek demektir. Bu nedenle herkes birbirini anlamaya özen göstermelidir. Bize yakışan, bu toplantı sonrasında Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin yönetim kurulunu oluşturmuş olarak bu toplantıdan ayrılmaktır” diye konuştu.
 
KURUCU YÖNETİM BELİRLENDİ
Uzun süren istişareler sonucunda Sinan Işık kurucu başkanlığa adayı olduğunu ifade etti.   Sinan Işık, sayısı Karaağaç’ da 350 kişiyi bulan Erzurumluların derneğinin olmamasının doğru bir şey olmadığını, kurul gerçekleştirilinceye kadar kurucu başkanlığa aday olduğunu söyledi. Işık “Ben kurucu başkanlığa aday olduğumu belirttim. Bu bir sorumluluk ve çalışmayı gerektiren durumdur. Genel kurulda aday olacak arkadaşlarımızın olması bizleri sevindirir. Amaç hizmet olduktan sonra bunu benim yapmam ya da bir başkasının yapmasının pek fazla önemi yoktur. Önemli olan Erzurumlu insanımızın sevincinin ve hüznünün, diğer Erzurumlular tarafından paylaşılmasıdır” dedi.   Yapılan istişare toplantısı sonucunda yeni kurulacak olan Erzurumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kurucu başkanlık görevi Sinan Işık’a verilirken; kurucu yönetim kurulu asil üyeliklerine Orhan Aslan, Abdurrahim Bulut, Kamil Yurdagül, Nimet Karadaş, Osman Nuri Karadaş, Harun Karakaya ve Hanefi Karslı getirildi.
 
Haber / Asim YAVUZ