Şenlikler ateşin yakılması ile başladı

“Kakava-Hıdrellez Şenlikleri”, Kakava ateşinin yakılmasıyla başladı. Tarihi Sarayiçi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP

GÜNDEM 6.05.2013 20:25:00 0
Şenlikler ateşin yakılması ile başladı
ÖNEMLİ BİR KÜLTÜR
Edirne Valisi Duruer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kakava'nın içinde pek çok ritüeli barındıran önemli bir kültür olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Sedefçi de Selimiye Camisi ve Külliyesi ile Kırkpınar'dan sonra Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'nin de UNESCO 'ya girmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.
 
NİYET ÇEKTİLER
Edirne'de geleneksel Kakava – Hıdrellez Şenlikleri kapsamında, protokol üyeleri niyet çekilişine ve yumurta kırma yarışmasına da katıldı. Edirne Belediyesi'nce, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen şenliklerin 2. gününde, Edirne Belediye Bandosu konser verdi. Protokol üyelerinin konser alanına gelmesinin ardından niyet çekilişine geçildi. Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri, niyet küpünden çektikleri niyetleri okudu.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN