Trafik bir can daha aldı

Trafik sorunlarına çözüm bulmak ve trafik kazalarını azaltılması için vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla her yıl Mayıs ayında kutlanan Trafik Haftası’nın içinde bulunduğumuz bu günlerde

GÜNDEM 6.05.2013 01:55:00 0
Trafik bir can daha aldı
Saray Kapaklı yolunda dün saat 16.00’da meydana gelen kazada dört kişi yaralanırken, aracın arkasında sıkışan 32 yaşındaki Zafer Dokuloğlu ise yaşamını yitirdi.
 
KARŞI YÖNDEN GELEN TIRA ÇARPTI
Edinilen bilgiye göre kaza şöyle gelişti; Saray’dan Kapaklı istikametine seyir halinde ilerleyen Ahmet Akbulut’a kullandığı 34 DH 3284 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı yönden gelen Ali Sümer’in kullandığı 06 DR 5935 plakalı tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan araç yol kenarında bulunan tarlalık alanda ters yattı.
 
OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
 Olayı gören vatandaşların durumu 112 Acil ekipleri ve polise haber vermesi üzerine araç içinde bulunan sürücü Ahmet Akbulut ve yaralılar Cemal Çakmak, Turgay Çakmak ve Hamza Akbulut ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra 112 ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, aracın arkasında sıkışan Zafer Dokuloğlu (32) ise olay yerinde hayatını kaybetti.
 
ARAÇTAN 45 DAKİKADA ÇIKARILABİLDİ
 Hurdaya dönen otomobil içerisinde sıkışan Dokuloğlu’nun cansız bedeni, olay yerine çağırılan Kapaklı Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerinin yaklaşık 45 dakika süren çalışması sonrasında araçtan çıkarılabildi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Ünalan da olay yerine gelerek kaza ile ilgili detaylı bilgi aldı. Cumhuriyet Savcısı Ünalan ve polis ekiplerinin kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından Zafer Dokuloğlu’nun cansız bedeni Kapaklı Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla Çerkezköy Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.
 
TRAFİK TEK ŞERİTTEN SAĞLANDI
Kazanın ardından kapanan Çerkezköy-Saray yolunda trafik akışı yaklaşık bir saat tek şeritten sağlandı. 34 DH 3294 plakalı aracın çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.
 
YAKINLAEI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Kazayı haber alan yaralıların yakınları, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne akın ederken, Zafer Dokuloğlu’nun hayatını kaybettiğini öğrenen ailesi ve yakınları ise sinir krizi geçirdi. 5 arkadaşın Vize’de inşaat işinde çalıştıkları ve iş sonrası evlerine dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kazanın ardından tır sürücüsü Ali Sümer (31) Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zafer Dokuloğlu'nun cesedi İstanbul Adli Tip Kurumuna gönderilirken, kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ