İlçe Teşkilatının yeni binasının açılışı için Çerkezköy’e gelen Türkeş, Başbakana yüklendi; “Senin ayaklarını kırarlar”

Yeni İlçe Teşkilatı binasının açılışı için Çerkezköy’e gelen Yıldırım Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi mensupları tarafından gişeler mevkiinde karşılandı. Konvo

GÜNDEM 4.05.2013 01:10:00 0
İlçe Teşkilatının yeni binasının açılışı için Çerkezköy’e gelen Türkeş, Başbakana yüklendi; “Senin ayaklarını kırarlar”
MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni binasının açılışı için MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile birlikte Çerkezköy’e gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş Gişelerde partililer tarafından karşılandı.  
 
MEHTERANLA KARŞILANDI
Karşılama törenine Tekirdağ MHP İl Başkanı Enes Kaplan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Merkez İlçe Başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ve çok sayıda partili katıldı. Partililerle bir süre görüşen Tuğrul Türkeş konvoy eşliğinde İlçe teşkilatına geldi. Türkeş, teşkilat binası önünde Mehter Takımının gösterileriyle karşılandı. Düzenlenen açılış programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
 
3 MAYIS’IN ÖNEMİNİ ANLATTI
Açılış töreninde konuşan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, cesur ve kararlı bir şekilde millet varlığıyla bağdaşmayan ideolojilere ve mensuplarına karşı gerçekleştirmiş oldukları direniş nedeniyle Türk Milliyetçilerini yad ederek “Mayıs 1944’te yılmadan mücadele veren Türk Milliyetçileri aynı şekilde Eylül 1980’e dayanmış, büyük dava adamı Atsız’dan ruh, Başbuğumuz Türkeş’den ilham, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den güç alarak kutlu davalarını bu günlere kadar taşımışlardır. Merhum Türkeş’in aralarında bulunduğu 23 şuurlu milliyetçinin 23 Mayıs’ta Türk Milletinin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihte birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 
 
TÜRKLÜĞE KARŞI TAVIR ALDILAR
Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de, “Kendisinin Gürcü, eşinin Arap asıllı olmasıyla övünen bir Başbakanımız var. Türklüğü kimlik olarak kabul etmeyen bu başbakan, aynı şekilde Türklüğe düşman tavırlar sergilemektedir” diye konuştu. Önümüzdeki dönemde AK Parti Belediyelerinin MHP’ye kazandırılması konusunda da iddialı konuşan Belen, yapılacak olan mahalli seçimlerde AK Parti yönetiminde bulunan belediye yönetimlerini MHP’ye kazandırılması gerektiğini vurgulayarak “Yerel seçimlerde her belediye binasında MHP’nin sembolü olan üç hilali dalgalandırmalıyız” dedi.
 
BİN YIL BİRLİKTE YAŞADIK
Mehteran takımının savaşlardaki önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, geçmişte atalarımızın nasıl bir ruh hali içinde savaşarak zaferler kazandıklarına dair değerlendirmelerde bulundu. Türkeş “Ecdadımız bizlere güzel bir vatan bırakmak için Malazgirt Zaferi’yle birlikte başlayan birlik ruhuyla hareket etmişlerdir. Bin yıllık zaman zarfında aynı kıbleye yönelen, aynı dine inanan, aynı bayrak altında insanların huzur içerisinde yaşamalarını sağlamışlardır. Bu birlik ve beraberlik ruhu hakim kılındığı zamanlarda ülke topraklarının değişik bölgelerinde birçok dine mensup topluluklar da bulunmaktaydı. Hiç kimse incitilmeden, bin yıl boyunca insanlar ecdadımızın siyasi dehası nedeniyle rahat bir şekilde yaşama imkânı bulmuştur” dedi.
TOPLUMU BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR
Görevi, ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamak olmasına rağmen bunu unutarak siyasi güç oluşturmayı amaçlayan bir iktidarın iş başında olduğunu savunan Türkeş, “Bu günkü siyasi iktidar ülkemizde büyük oranda işsizlik olmasına rağmen, ekonomik açıdan dar boğazda bulunmamıza rağmen bu sıkıntıları umursamayarak toplumu bölmeye, parçalamaya çalışmaktadır. Uygulamalarıyla milletimizi huzursuz etmeye çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
SÖYLEDİKLERİYLE YAPTIKLARI ÖRTÜŞMÜYOR
Açılım adı altında kardeşliği ve barışı tesis etmeye çalıştığını belirten Başbakan’ın bunu yaparken kin ve nefreti asıl kendisinin oluşturduğunu ileri süren Türkeş, “Başbakan vatana düşman olan insanlarla barış içerisinde olmayı amaçlamış olup bu amacına ulaşmak adına bir gayret içerisinde olmuştur. Bunu yaparken de Milliyetçi düşünceyi kendisine düşman ilan etmiştir. Din eksenli siyaset yapan başbakanın söyledikleriyle yaptıkları birbiriyle örtüşmemektedir” iddiasında bulundu.
 
AYAKLARINI KIRARLAR
Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçiliği bir tarafa itmesinin akılla ve İmanla örtüşmediğini ifade eden Türkeş, “Kuranı Kerim’in Hucurat Süresi, 13. Ayeti Kerimesinde ‘Ey insanlar biz, sizi kadın ve erkekten olmak üzere birbirinizi tanımanız açısından kavim kavim yarattık.’ buyurmaktadır. Aynı anneden olan ikiz çocukların dahi parmak izlerini birbirinden farklı yaratan Allah, insanları neden değişik tip, şekil, renk ve karakterlerde yaratmıştır? İkizlerin parmak izlerini farklı yapan güç, dileseydi bütün insanlığı aynı şekil üzere yaratabilirdi. Bu farklılık insanların birbirlerini tanımaları açısından oluşturulmuştur. Şükürler olsun ki bizleri de Allah Türk olarak yaratmıştır. Peygamberimiz bir hadisi Şerifinde ‘Kişi kavmini sevmekle kınanamaz’ buyurmaktadır” değerlendirmesinde bulundu. ‘Ben Milliyetçiliği ayağımın altına aldım; çiğniyorum’ şeklindeki ifadeleri nedeni ile Başbakanı eleştiren Türkeş, “Sen kim oluyorsun da milliyetçiliği ayaklarının altına alıyorsun, Senin ayaklarını kırarlar. Akıllı ol, haddini bil” dedi.
 
AKİL İNSAN SAFSATASI
Şiddete karışmadan ezan susmasın, bayrak inmesin diyen vatandaşın terörist muamelesi gördüğünü ileri süren Türkeş “Vatandaşımız gerginlik oluşturmamaya özen göstererek bayrağın inmemesi, ezanın susmaması için bir gayret içerisindedir. İşte bayrağını indirmeye razı olmadığı için insanlarımız teröristlere reva görülmeyen muamelelere maruz bırakılıyor. Bir tarafta apo, diğer tarafta Erdoğan olmak kaydıyla aralarında memurlar gidip geliyor. Bu da yetmezmiş gibi 63 akil insan safsatası oluşturulmuş. Akıl insanlara vatandaş sorular yöneltince Tayyip diğer taraftan öfkeleniyor” eleştirisinde bulundu.
 
O TERÖRİSTLERE DEĞER VERİYOR
Başbakanın ülke insanına terörist kadar değer vermediğini iddia eden Türkeş “Teröristler tarafından memur, işçi, öğretmen gibi birçok insanımız acımadan katledilmiş, iş makineleri tahrip edilmiş olmasına rağmen Başbakan sıkılmadan teröristleri TBMM’ye sokma eğilimi içerisine girdi. Yani Başbakan tarafından teröristlere verilen değer insanımıza verilmiyor. İnsanımız bunun hesabını kendisini sandığa gömmekle soracaktır” dedi.
 
KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Konuşmalar sonrasında partiye katılanlara rozetleri Tuğrul Türkeş tarafından takıldı. Partiye katılım töreninde ilk rozet 3 yaşındaki Aybala Aydemir’e Tuğrul Türkeş tarafından takıldı. Konuşmaların ardından ilçe teşkilat binasının açılışı yapıldı. Teşkilat binasının açılış kurdelesi Tuğrul Türkeş, Bülent Belen ve Koray Önsel tarafından kesildi.
 
KARAAĞAÇ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Teşkilat binasında bir müddet partililerle sohbet eden Tuğrul Türkeş öğleden donra da daha sonra Karaağaç Belediyesi’ni ziyaret etti. Karaağaç’taki Belediye Başkanlığı görevi sırasında birçok alanda hizmetler yaptığını belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel “Göreve geldiğimizden bu güne kadar birçok alanda hizmetimiz oldu. İçme suyu, kanalizasyon, yol, mezarlıkların düzenlenmesi, itfaiye, sağlık hizmetleri, cenaze hizmetleri ve parklarımızı en güzel şekilde tanzim ederek insanımızın kullanımına sunduk. Fen İşlerine yeni makineler kazandırarak daha fazla hizmet üretir hale geldik” dedi.
 
BELEDİYECİLİK GÖNÜL İŞİDİR
Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’in sunum eşliğindeki brifingi sonrasında konuşan Tuğrul Türkeş, belediyeciliğin gönül işi olduğunu, sevilerek yapılması halinde başarılı olunacağını ifade ederek, “Sırada Kapaklı var” sözleri ile, Kapaklı Belediye Başkanlığı için Yücel’e umut verdi. Türkeş “Yerel yönetimler vatandaşımızın gönlünü kazanan çalışmaların yapıldığı birimlerdir. Bazıları bu görevi siyasi makam sahibi olmak adına yaparken bazıları da gönül verdiği için şevkle ve azimle yapar. İkisi arasındaki fark severek yapanın başarılı olması, siyasi amaçla yapanlarınsa geleceklerinin olmayışıdır” değerlendirmelerinde bulundu.
 
MESELELER ÇÖZÜLMÜYOR
Türkiye’de yerel yönetimler kanunun geçmesine rağmen henüz oturmadığını, karışık bir yapının var olduğunu söyleyen Türkeş “Kanun geçmesine rağmen yerleşim yerlerinin statüsü henüz net olarak oturmuş değil. İlçe ilçeye yakışır şekilde, belde de belde ye yakışır şekilde yönetilmelidir. Bu şekilde yapılması gereken düzenlemeler maalesef ki henüz yapılabilmiş değildir. Hükümet tarafında 13 il büyük şehir edilmiş. Bu şehirlerin büyük şehir edilmeleriyle meseleler çözülmüyor. Umuyoruz ki kısa zamanda bu meseleler çözülür” dedi.
 
Haber / Asım YAVUZ - Ahmet KARDEŞ