Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı dün saat 15.00’daMeclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.05.2013 00:28:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı
2012 YILI HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Asuman Azak, Yüksel Sevil, Ziya Osmanoğlı, Gökhan İnce’nin katılmadığı toplantıda iki ek gündem maddesi de oy birliği ile gündeme eklendi. Toplantının ilk gündem maddesinde 2012 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi Kesin Hesapları görüşülerek oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
 
HİSSE SATIŞLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Karaağaç Beldesi ve Çerkezköy İlçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı konusunun görüşülmesine geçildi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 547 ada 6 nolu parselde, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 352 ada 13 nolu parselde, 834 ada 4 nolu parselde ve Karaağaç’ta 484 ada 13 nolu parselde bulunan belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edildi.
 
SGK’NIN TALEBİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Meclis toplantısı Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün plan değişikliği ile ilgili talebinin görüşülmesi ile devam etti. SGK Tekirdağ İl Müdürlüğü’nden gelen yazıda Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 911 ada 6 nolu parselde bulunan ve SGK’ya ait olan 1946 metrekarelik alanın, Mart ayında gerçekleştirilen toplantıda resmi kurum alanından sağlık tesisi alanına dönüştürüldüğü anımsatılıp “O alana SGK hizmet binası yapılacak. Proje çalışmaları tamamlandı, ihale aşamasına gelindi” denilerek Mart ayı meclis toplantısında alınan kararın iptal edilmesi istendi. SGK’nın talebi görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi.
 
PARSEL TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Veliköy Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğü’nün Çorlu-Çerkezköy bağlantı yolu üzerinde bulunan 485 ada 4 ve 5 nolu parsellerde plan tadilatı ile ilgili yazısı görüşülerek belediye meclisi tarafından oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi. Meclis daha sonra Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin parsel talebi hakkındaki yazısını görüşütü. Türk Hava Kurumu’nun talebine ilişkin yapılan bilgilendirmenin ardından parsel talebi oy birliği ile görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ
Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İstasyon Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin talebine istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi 804 ada içerisinde dini tesis alanı oluşturulmasına ait plan değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. Plan değişikliği talebi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi içerisinde sosyo-kültürel tesis alanına oluşturulmasına ait plan değişikliği talebi de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kızılpınar Belediye Başkanlığı’nın imar plan revizyonu hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1506 ada 1 parselde 6 bin 500 metrekarelik alanda gençlik merkezi yapılmasına ilişkin yazısı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu alan bizim İstasyon Mahallesi’nde atıl durumda olan spor salonumuzun olduğu yer. Bakanlığın bu yıl Çerkezköy’de gençlik merkezi yatırımı söz konusu. Orasının uygun olduğunu düşündük. Gençlik merkezi ve spor merkezi olarak hizmet edecek. Böylelikle oradaki spor salonunu da hayata geçirmiş olacağız” dedi. Ertem’in konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi incelenmek üzere Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
9 MECLİS ÜYESİ YURT DIŞINA GİDECEK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin trafo yeri ile ilgili talebi görüşülerek oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantının son gündem maddesinde de Kamu Araştırmaları Derneği’nin 20-27 Mayıs tarihlerinde İngiltere ve İskoçya’ya düzenleyeceği geziye katılacak meclis üyeleri belirlendi. Yapılan görüşmenin ardından geziye Süleyman Ak, Behçet Güven, Faruk Bal, Demet Eroğlu, Reşat Ziya Pekdoğan, Hasan İşcan, Vehbi Demirtaş, Ahmet Azcan ve Aynur Düzgünel’in katılması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının ikinci oturumunun 15 Mayıs’ta yapılması karara bağlandı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ