Milli eğitim personellerine hijyen eğitimi

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında eğitimler devam ederken, önceki gün de Çerkezköy’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları okul

GÜNDEM 3.05.2013 23:15:00 0
Milli eğitim personellerine hijyen eğitimi
EĞİTİMLER DEVAM EDECEK
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.02.2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile Bu Yönetmeliğe bağlı olarak “Eğitim Kurumlarında Faaliyet Gösteren Kantin ve Diğer Gıda İşletmeleri için Hijyen Kılavuzu”nun da yayınlandığını ifade ederek, aynı eğitimlerin okul çalışanlarına, kantin işletmecilerine, velilere ve öğrencilere de yapılacağını ifade etti. Yaman, bu Yönetmeliğin amacının, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olduğunu, ve yönetmeliğin Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları kapsadığını söyledi.
YILDA 2.1 MİLYAR EKMEK İSRAF EDİLİYOR
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin ise kayıt işlemlerini 31 Aralık’a kadar tamamlaması gerektiğini vurgulayan Kamil Yaman, ayrıca, 02.04.2013 tarih ve 28606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/3 numaralı Başbakanlık Genelgesi ile “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” hakkında da bilgi vererek “Toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği en önemli gıdalarımızdan olan ekmeğin, ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2,1 milyar adedinin israf edildiği sonucu dikkate alınırsa israfın önlenmesinin ne kadar gerekli olduğunu ortaya çıkıyor” bilgisini verdi.
 
YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİ VERDİLER
Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak ve Veteriner Hekim Erhan Yalçın da Oul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini anlatarak teknik ve hijyen konularında bilgilendirme yaptı.
 
Haber / Gülay Yiğit SEZEN