Trafik canavarı ile mücadele etmenin tek yolu kurallara uymaktır

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNDEM 3.05.2013 22:37:00 0
Trafik canavarı ile mücadele etmenin tek yolu kurallara uymaktır
TRAFİK SORUNU DA ARTTI
Toplumun en önemli konularından birisinin trafik emniyeti olduğunu ifade eden Yaman “Tüm tedbirlere rağmen maalesef trafik kuralları ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazalarda birçok maddi ve manevi kayıplar yaşanmaktadır. Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte, trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce, insan trafik kazalarıyla birlikte hayatını kaybetmektedir.
Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu, trafik kurallarına uymaktır. Trafik kazalarının sadece Polisiye yöntemlerle önlenmesi imkânsızdır. Herkes buna inanmalı ve trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için istemelidir” dedi.
 
KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR
Trafik haftasında Kırklareli’nde düzenlenecek etkinliklerle, bireysel ve toplumsal duyarlılık ile trafik bilincinin oluşturulmasında herkesin üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi, trafik kazalarıyla, bu kazalarda ölen ve yararlananların sayısının en az seviyeye çekilmesinin hedeflendiğini söyleyen Yaman “Bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarının titiz uygulayıcısı olmaya davet ediyor, kazasız günler temennisiyle tüm halkımızın ve görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası”nı kutluyorum” diye konuştu.
 
Haber / Cihangir ARIK