TEDD Yönetimi 2. kez toplandı

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı ile OSB ve IOSB Değerlendirme Toplantısı’na katılmak üzere dün saat 14.00’da Çerkezköy’e geldi.

GÜNDEM 1.05.2013 22:10:00 0
TEDD Yönetimi 2. kez toplandı
TOPLANTIYA YERLİKAYA BAŞKANLIK ETTİ
Toplantıların ilki olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Hizmet Binası’nda basına kapalı gerçekleştirilen Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı saat 14.00’da başladı. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın başkanlık ettiği toplantıya Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Aksoy, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Gürdal Adal, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan katıldı.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Tekirdağ Ergene Derin Deşarj Yönetim Kurulu II. Toplantısı’nda şu gündem maddeleri görüşüldü: “Marmara’ya Derin Deniz Deşarjı Uygulama Projesi yüklenicisi MİMKO Mühendislik İmalat Müşavirlik Koordinasyon ve Ticaret A.Ş.’ye yüzde 20 avans verilmesi hususunda karar alınması; IOSB Atıksu Arıtma Tesisi ve A.Ş.’nin birlikte entegre olarak Derin Deniz Deşarjı Kanal Projesi ÇED raporunun Boğaziçi Çevre Ar-Ge Danışmanlık Ltd. Şti.’ne yaptırılmasına sözleşme imzalanmasına ve A.Ş. hissesine düşen 65 bin TL (KDV dahil) bedelin ödenmesi hususunda karar alınması; Proje Kontrol Birimi kuruluncaya kadar Ön Kabul Heyeti’nin İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İzzet Öztürk, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Eyüp Debik, Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ceyhan, ÇOSB Temsilcisi Tuncer Hancıoğlu, Devlet Su İşleri Müdürlüğü Temsilcisi Kadir Durmaz’dan oluşturulması hususunda karar alınması;'' Toplantı sonunda MİMKO Mühendislik İmalat Müşavirlik Koordinasyon ve Ticaret A.Ş. tarafından Kanal Projesi ile ilgili sunum yapıldı.” 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ