Namazın önemi anlatıldı

Piramit Tur-Asil Tur Çerkezköy İrtibat Bürosu tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen program, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı

GÜNDEM 1.05.2013 21:57:00 0
Namazın önemi anlatıldı
Kapaklı Organize Camii Kültür Merkezi’nde önceki akşam saat 20.30’da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Program, Hacı Fahri Zümbül Camii İmam Hatibi Abdullah Karacan tarafından Kuranı Kerim okunması ile başladı. Kadınların da yoğun bir şekilde katıldığı program, Kuranı Kerim tilavetinden sonra İlahiyatçı Ahmet Bulut’un, “Hz Peygamberin Namaza Verdiği Önem” konulu konferansıyla devam etti.
 
NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR
İslam dininin, namaz konusunda insana yüklemiş olduğu sorumluluğun, mutlaka yerine getirilmesi gereken bir vecibe olduğuna işaret eden Ahmet Bulut “Namaz, farz bir ibadettir. Yani mutlaka yapılması, yerine getirilmesi gereken bir vecibedir. Hangi şartta olursa olsun, Müslüman’ım diyen kişi, kendisine farz kılınan namazı, her gün beş vakit olarak eda etmek zorundadır. Beden ve ruh sağlığı üzerinde de birçok olumlu etkisi bulunan namaz ibadeti, aynı zamanda sosyal hayatı en güzel şekilde yaşayabilmeye vesiledir” değerlendirmesini yaptı.
 
YOĞUN KATILIM VARDI
Kapaklı Organize Cami Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Salih Bezgin, Ruhi Özden, AK Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Oral, Kapaklı eski Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Kapaklı AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın, Piramit Tur-Asil Tur Çerkezköy İrtibat Bürosu temsilcileri Mehmet Çakı, Ali Ekrem Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ