Kapaklı’ya TSD şubesi açılacak

25-28 Nisan günleri arasında Antalya - Kemer’de yapılmış olan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Kapaklı Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, toplantı

GÜNDEM 1.05.2013 21:49:00 0
Kapaklı’ya TSD şubesi açılacak
25-28 Nisan tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Kurulu’ndan dönen Kapaklı Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaca, toplantıya dair değerlendirmelerde bulundu. 63 şubenin 40’ının katıldığı toplantıda, beş gündem maddesinin görüşüldüğünü belirten Ali Karaca “Genel kurulda derneklerin çalışmalarında bilgi eksikliği, yönetim hataları, derneklerin kurumsal yapıya kavuşturulması, şubelerin genel merkeze aidat ödemeleri, yani şubelerin açılması ve medikal malzemelerde devlet ödemeleri konularında bilgi alışverişinde bulunuldu” dedi.
 
KAYMAKAM ATANMASINDAN SONRA
Derneklerinin Türkiye Sakatlar Derneği’ne ait bir şube olmadığını, şube başkanı olmayan tek başkan sıfatıyla kendisinin toplantıya davet edildiğini belirten Ali Karaca, toplantının gündem maddelerinden olan yeni şubelerin açılması konusunda söz aldığını ve Kapaklı’da şube açma taleplerini kurulda dile getirdiğini ifade etti. Karaca “Benim talebim genel kurulda olumlu karşılandı. Genel Başkan Şükrü Boyraz, Kapaklı’ya kaymakam atandıktan sonra derneğin feshedilerek TSD adı altında şubemizi açabileceğimizi ifade etti. Bundan sonraki aşamada yapacağımız her şeyi tespit ettik” diye konuştu.   
 
ETKİNLİKLERİMİZ OLACAK
16 Mayıs’ta Engelliler Haftası’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Ali Karaca “Ülkemizde 10-16 Mayıs günlerinin Sakatlar Haftası olarak değerlendirilmesi nedeni ile bizler de dernek olarak bazı etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu etkinliklerimiz arasında tiyatro gösterimi ve şehir dışı gezi programımız da bulunuyor” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ