Tekirdağ’da hakim ve savcıların görev yeri değişti

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2013 Yaz Kararnamesi yayınlandı. Kararname kapsamında 5 yıldır Çerkezköy’de görev yapan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Can Sakarya Cumhuriyet Savcılığına, 2 yıld

GÜNDEM 1.05.2013 21:20:00 0
Tekirdağ’da hakim ve savcıların görev yeri değişti
BİR HAKİM VE BİR SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
Tekirdağ’da görev yapan bir Cumhuriyet Savcısı ve bir hakimin de görev yeri değişti. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Fatih Karakuş İstanbul Cumhuriyet Savcılığına, Tekirdağ Hakimi Ziya Zinler de Bakırköy Hakimliği’ne atandı. Zonguldak Ereğli Hakimi Mustafa Kocaoğlu ve Kars Hakimi Erdem Odabaşıoğlu da Tekirdağ Hakimliği’ne atandı.
 
ÇORLU’DAKİ ATAMALAR
Çorlu’da görev yapan 5 hakim ve 1 Cumhuriyet Savcısının da tayini çıktı. Yaz Kararnamesi ile Çorlu Hakimlerinden Murat Han Şahin ve Ayla Yalçınöz Şahin Adana Hakimliğine, Ayşe Öznur Yiğiter Tekirdağ Hakimliği’ne, Seçkin Ürkmez Gaziantep Hakimliği’ne, Fahrettin Ayaz Aralık Hakimliği’ne, Çorlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Duman da Bolu Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Milas Cumhuriyet Savcısı İsmet Bozkurt, Silopi Cumhuriyet Savcısı Turgut Budak ve Nizip Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çakar Çorlu Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Kırıkhan Hakimi Serap Uçar da Çorlu Hakimliği’ne atandı.
 
2 HAKİM GİTTİ, 2 HAKİM GELDİ
Yaz Kararnamesi ile Hayrabolu Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken, Şarköy Hakimi Zuhal Bilgiç Yargıtay tetkik Hakimliği’ne, Şarköy Hakimi Hamdiye Okudan da Çat Hakimliği’ne atandı. Dicle Hakimi Meltem Arı ve Van Saray Hakimi Semra Güven de Şarköy Hakimliği’ne atandı.
 
MALKARA’DA ATAMA
Kararname kapsamında Malkara Hakimlerinde Nursel Kaya İskenderun Hakimliği’ne, Alptekin Küçükince Bilecik Hakimliği’ne, Sevgi Küçükince Bilecik Hakimliği’ne, Özge Deveci Göle Hakimliği’ne; Malkara Cumhuriyet Savcılarından Fatih Kaya İskenderun Cumhuriyet Savcılığı’na ve Arda Deveci de Göle Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Dicle Cumhuriyet Savcısı Yunus Demir, Suruç Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay, Muradiye Cumhuriyet Savcısı Arif Cemil Özkurşun Malkara Cumhuriyet Savcılığı’na atanırken; Aralık Hakimi Tuğba Yöney, Karayazı Hakimi Esma Canıbeyaz ve Suruç Hakimi Onur Pınar Özhan Tuncay da Malkara Hakimliği’ne atandı.
 
MAHKEME BAŞKANI DEĞİŞTİ
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu İdari Yargı Kararnamesi ile Tekirdağ Vergi Mahkemesi Başkanı Ayşegül Özhamaratlı İstanbul Vergi Mahkemesi Başkanlığına atanırken, Kayseri Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Ayhan Derin de Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığına atandı. Tekirdağ Vergi Mahkemesi Üyelerinden Makbule Çiçek Yeklitaş İzmir Vergi Mahkemesi üyeliğine, Osman Ala da Edirne Vergi Mahkemesi Üyeliğine atandı. Ankara İdare Mahkemesi Üyeleri Utku Coşgun ve Ercan Obut da Tekirdağ İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.
 
Haber / Gökhan TEKER