Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği anlatılıyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından önceki gün Hayrabolu’nda et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işyeri temsilcilerine bilgilendirme ve eğitim toplantıları

GÜNDEM 1.05.2013 21:10:00 0
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği anlatılıyor
Et ve et ürünleri üreten işyerlerinin onay, perakende olarak et ve et ürünleri satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin kayıt işlemlerini 31.12.2013 tarihine kadar tamamlamalarının yasal zorunluluk olduğu ifade edildi. Veteriner Hekim Bilal Emül ve Veteriner Hekim M.Alper Dalgıç Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’ni anlattı. Perakende işletmede son tüketiciye satış aşamasında kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları üretimlerini takiben doğrudan satış için hazır ambalajlı hale getirilerek günlük olarak satışa sunulacağı belirtildi. Bu tebliğ kapsamında yer alan çiğ kırmızı et, çiğ kanatlı eti, kıyma, hindi kıyması, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımlarını üreten ve/veya satan işyerlerinde farklı hayvan türlerine ait etlerin birbirinden ve diğer gıdalardan ayrı olarak üretileceği ve ayrı olarak satışa sunulacağı ifade edildi.
 
Haber / Gökhan TEKER