2014’ten itibaren köy kavramı kalmayacak

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya köy ziyaretlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 30.04.2013 21:41:00 0
2014’ten itibaren köy kavramı kalmayacak
ŞEHİT AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİ
Önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretleri kapsamında ilk olarak Şarköy’e bağlı Yörgüç Köyü’nü ziyaret eden Yerlikaya, muhtar Turgut Duran ve köylüler ile sohbet ederek, onların sorunları dinledi. Köy ziyaretinde Vali Ali Yerlikaya, 14 Temmuz 2011 tarihinde, Diyarbakır ili Silvan ilçesinde, arama tarama faaliyetlerini yürütürken pusuya düşürülerek 13 arkadaşıyla birlikte şehit düşen ve bu yıl 18 Mart tarihinde Devlet Övünç Madalyası ile Beratı ailesine teslim edilen; Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın evine de uğrayarak anne ve babası Nevim ve Ahmet Kaplan’la sohbet etti. Köy ve şehit ailesi ziyaretinde; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ile kurum müdürleri de bulundu.
 
KÖYLÜLERİN LEHİNE OLACAK
Ziyaretleri kapsamında Yerlikaya’nın ikinci durağı Şarköy’e bağlı Çengelli Köyü oldu. Muhtar Yunus Avcı ve köylülerle sohbet eden Yerlikaya, sohbeti sırasında köy halkının 2 B arazileriyle ilgili sorunlarını da dinledi. Yerlikaya, konu ile ilgili olarak köylülerin lehine olacak bir çalışmayı Orman ve Su İşleri Bakanlığının ilgili birimlerine götürmek suretiyle gidereceklerini söyledi.
 
TEPE KÖYÜ DE ZİYARET ETTİ
Daha sonra Şarköy’e bağlı Tepe köyü ziyaret eden Vali Ali Yerlikaya, muhtar Saim Yörük ve köylülerle sohbet ederek sorunları yerinde dinledi. Tepe köyde, köylüler ile sohbet eden Vali Yerlikaya, köy halkına huzurlarının yerinde olduğu bir yaşam dileğinde bulunarak Tepe köy ziyaretini tamamladı. Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Yukarı Kalamış Köyü oldu. Beraberindekiler ile birlikte köy muhtarı Engin Çöker ve köylüler ile sohbet eden Yerlikaya “Yaşanılan yer önemli değil. Her biri bir diğerinden güzel cennet misal köylerimiz, gerek havası ile gerekse diğer özellikleri ile Şarköy'ümüz ya da Tekirdağ'ımız kadar kıymetli” dedi.
 
BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ
Ayrıca Vali Ali Yerlikaya, köy halkına birlik ve beraberlik mesajı da vererek; “Zaten son yıllarda köylerimizden şehir merkezine gerçekleşen göçlerle, köylerimizde yaşayan insan sayımız iyice azaldı, ziyaretlerimizde bunu bizzat görüyoruz. Bu nedenle de sayıca az kaldığımız ve birlikte yaşamak mecburiyetinde olduğumuz köylerimizde, birbirimizi sevelim. Birçok eksikliğimiz olsa bile, var olan bir tane iyi özelliği ön planda tutarak birbirimizi sevelim, önemli ve kıymetli olan da budur” dedi.
 
ÖZEL BİR KÖY
Vali Ali Yerlikaya, Yukarı Kalamış köyü ziyaretinden sonra Aşağı Kalamış köyünü de ziyaret ederek köy sakinleri ile sohbet etti. Muhtar Zeki Akkoç’tan köy hakkında bilgi alan Vali Ali Yerlikaya’ya köy halkı, köylerinin diğer yerleşim yerlerine göre özel bir köy olduğu ve havası ile oksijen kaynağı bir yer olduğu bilgisini verdi. Ayrıca hakim birçok rüzgarı aynı anda alması nedeniyle de astım hastaları için bir nevi sanatoryum özelliğinde olan Aşağı Kalamış köyü ziyareti sonunda Vali Ali Yerlikaya, köy halkına huzurlarının yerinde olduğu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde bulundu
 
 
HER KÖY BİR MAHALLE OLACAK
Vali Yerlikaya’nın bir sonraki durağı Şarköy’e bağlı Eriklice Köyü oldu. İlk önce köy muhtarı Coşar Gezer’den köy ile ilgili bilgi alan Vali Yerlikaya, beraberindeki kurum müdürleri ile köylülerin sorunlarını dinledi. Köy halkının temel geçim kaynaklarından olan zeytin bahçelerinin sulanması amacı ile yapımı devam eden baraj çalışması ve DSİ'yi ilgilendiren diğer konularla ilgili olarak, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun köy halkına bilgi verirken, Vali Ali Yerlikaya; Büyükşehir olan Tekirdağ’da 2014'ten itibaren köy kavramının geride kalacağını, bundan sonra artık her bir köyün birer mahalle hüviyetinde olacağını belirtti.
Vali Yerlikaya; "Köylerin büyüyen bütçe ve artan kaynaklar ile Büyükşehir tarafından yapılacak hizmetleri hızlı ve daha iyi şartlarda alacağını da söyleyerek, köy halkına sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğinde” bulundu.
 
DOĞA İLE İÇ İÇE
Eriklice köyü ziyaretine Vali Ali Yerlikaya ile birlikte; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aysel Erkmen, DSİ 113. Şube Müdürü Adem Coşkun, Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinden yetkililer katıldı. Vali Ali Yerlikaya, daha sonra Şarköy’e bağlı İğde Bağları Köyü’nü ziyaret etti. Muhtar Muhammet Ceylan ve köylüler ile sohbet eden Yerlikaya; İğde Bağları Köyü’nün doğa ile iç içe bir yerde olduğunu belirterek, “Bu güzel köyümüzü ziyaret ediyor olmaktan ve değerli köy halkımız ile sohbet etme fırsatı bulmuş olmaktan oldukça memnun ve mutluyum” dedi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren köylülere, sağlıklı ve ağız tatlarının yerinde olduğu bir yaşam dileğinde bulunan Vali Ali Yerlikaya, İğde Bağları köyü ziyaretini tamamladı.
 
Haber / Gökhan TEKER