Hijyen eğitimleri devam ediyor

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, Ã

GÜNDEM 29.04.2013 22:20:00 0
Hijyen eğitimleri devam ediyor
86 ÇALIŞAN KATILDI
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler kapsamında önceki gün de Tekirdağ Merkezindeki Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin çalışanlarına yönelik eğitim verildi. Eğitimi, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman ile kontrol görevlileri Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak, Veteriner Hekim Erhan Yalçın ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlık Teknisyeni Yusuf Güneş, Tekirdağ Belediye Başkanlığı Su Ürünleri Mühendisi Olcay Sercan verdi. Eğitime toplam 86 adet yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı çalışanı katıldı.
 
ÖĞRENCİ VE VELİLERE DE EĞİTİM VERİLECEK
Toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanarak 05.02.2013 tarih ve 28550 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile Bu Yönetmeliğe bağlı olarak “Eğitim Kurumlarında Faaliyet Gösteren Kantin ve Diğer Gıda İşletmeleri için Hijyen Kılavuzu”nun da yayınlanmış bulunduğunu ifade ederek, aynı eğitimlerin okul yönetici ve eğiticilerine de yapıldığını, velilere ve öğrencilere de yapılacağını söyledi.
 
YASAL ZORUNLULUK
Yönetmeliğin amacının, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, gıda güvenilirliğine ve resmî kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olduğunu söyleyen Yaman, Bu Yönetmeliğin, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartlarına, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin usul ve esasları kapsadığını ifade etti. Yaman, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün, yaygın ve özel eğitim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda satan ve toplu tüketime sunan işyerlerinin ise kayıt işlemlerini 31.12.2013 vurguladı.
 
YÖNETMELİĞİ ANLATTILAR
Ziraat Yüksek Mühendisi Arzu Soyak ve Veteriner Hekim Erhan Yalçın da okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini anlatarak teknik ve hijyen konularında bilgilendirme yaptı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN