Dünden bugüne Edirne

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle Edirne'de 5 bin ilkokul 5. sınıf öğrencisine yönelik tarih ve kültür gezisi düzenlenmeye başlandı.

GÜNDEM 29.04.2013 22:12:00 0
Dünden bugüne Edirne
REHBER ÖĞRETMENLER YETİŞTİRİLDİ
Dünden Bugüne Edirne adı verilen proje için ilk olarak rehber öğretmenler yetiştirildi. Projenin bu yılki, ayağı ilkokul 5. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Proje kapsamında 5 bin civarında öğrencinin, kendi yaşadığı şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezerek bilgi sahibi olması planlanıyor. Proje sembolik olarak açılışı için Edirne Valisi Hasan Duruer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Keşan ilçesinden getirilen ilkokul öğrencileriyle Selimiye Meydanı'nda bir araya geldi.
 
AMACIMIZ FARKINDALIK MEYDANA GETİREBİLMEK
Öğrencilerle görüşen Vali Duruer, yeni bir projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje ile birlikte 5 bin öğrenciye tarihi ve kültürel mekanları gezdireceklerini ifade eden Duruer, "Öğrenciler sadece gezmiyor. Aynı zamanda ne kadar geniş bir felsefeye ve köklü bir geçmişe sahip olduklarını gösteriyoruz. Edirne'de farklı dinlerin, kültürlerin yaşamış olduğunu birebir yerinde görüyorlar. Amacımız çocuklarımızda bir farkındalık meydana getirebilmek" dedi. Geçmişi günümüze taşıma misyonu çerçevesinde benzer projeleri hayata geçireceklerini anlatan Duruer, "Önemli olan çocuklarımızın Edirne'yi tanımaları, kendi şehirlerine sahip çıkmaları, kültürlerinin ve medeniyetlerinin farkına varmalarıdır” diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER